Tjöt i soffan

Sitter nu hemma hos Nellie och Krille i deras soffa och kollar på tv och dricker kaffe och pratar om allt mellan himmel och jord . Blir att sitta här en stund innan jag måste hem och fortsätta med desserten :) har inte fattat än att de är nyår imorgon , men den dagen spenderas hemma hos mamma och pappa med mat och annat gott , ska bli skönt att bara ha en lugn nyår va ju inget drickande förra året heller med då va vi ändå med kompisar :p ne nu ska jag vara social


väntan

Nu sitter man här framför datorn igen och slappar lite efter dagens springanden :P

Idag har jag och Vilde varit i stan och fikat med parro på Waynes coffee , blev chai latte , toast och vatten :) Fick också sällskap av bim en stund , sen sprang vi runt på stan en massa och kollade bebis kläder och jag hittade ne tröja till mig själv för en gångsskull .

Just nu väntar jag på att desserten ska stelna så jag kan börja med 3e lagret :) ni får se en bild på de sen .

Väntar också på att mina älsklingar ska vakna så vi kan åka till Nellie och Krille .



Nattfix

Har precis kommit hem från mamma och pappa där jag har spenderat kvällen medan Johan uträttade lite ärenden.

Just nu ligger alla i sängen och försöker sova förutom jag :P jag sitter nere i vardagsrummet och kollar på tv och färgar ögonbrynen , om man ska få lite egentid måste man göra de på kvällen/natten här hemma då Johan är hemma.

Får inte vara uppe för länge bara imorgon ska vi upp någorlunda tidigt ska in till stan och möta upp Parro för en fika och en runda och kolla bebiskläder :)



Man är inte världens snyggaste när man färgar ögonbrynen men de bjuder jag på , ögonbrynen blir förhoppningsvis snyggare när jag är klar :)

Go fika :p

Sitter just nu hos Johans föräldrar och fikar på äppelkakan jag bakat idag , jätte god om jag får säga det själv :) idag har jag och vilde bara slappat hemma jag har också plockat undan lite när han sov + bakat kakan :p mamma va också hos oss på fika , jag fick en Pippitröja som jag har velat ha så länge äntligen :)


Tisdag :)

Idag (igår) så sr jag varit på sjukhuset och fått foten om gipsad igen , va ju på akuten i fredags och fick ett kalkgips så nu va jag inne och fick ett plastgips igen :) känns skönt att ha ett plastgips igen de andra både skavde och gjorde ont att gå med . Har också gett mig på att pröva min julklapp :) jag fick en hushålls assistent av mamma och pappa så idag har jag bakat bröd :) imorgon tänkte jag baka äppelpaj , men de får vi se hur de blir beror på vilket humör vilde är på :p ne nu måste jag sova så jag får någon sömn innan de är dags att ge lilleman mat igen . Natti natti


Bebis magar

Ligger i sängen och funderar och tänker så de knakar , har några kompisar som är gravida nu och även om jag har Vilde min underbara älskade lille son så saknar jag att vara gravid , när jag ser andra så tänker jag på hur de va när vilde låg i magen . Tyckte de va jätte mysigt och saknar bebis magen faktiskt . Så alla ni som är gravida , njut så mycket ni kan ! Är nästan så man funderar på en till bebis :p men får vänta har andra saker jag måste ta itu med först och jag vill att vilde ska få vara barn :)


Julaftons morgon <3

Godmorgon på er och godjul hoppas ni inte varit uppe för länge och slagit in julklappar inatt eller klämt på dom som ligger under granen :p Nu är hela familjen Finnilä/Svensson vaken och vi ska snart gå ner och äta frukost sen börja fixa och packa allt som ska med idag , ska ju till mina föräldrar vid två sen till Johans farmor och farfar där hans släkt är runt 6 halv 7 tiden . Ne kan inte ligga här mer måste upp och börja :) hoppas att ni alla får en riktigt god jul och om ni varit snälla kanske ni får de som står överst på er önskelista :D


dumma gips

Idag har jag och Vilde gått på stan en runda med tant jenny och tant melene :P blev att äta lite på pm sen gå i lite affärer , jag köpte ett par leggings , två tröjor och en liten väst , väldigt nöjd med mina köp faktiskt .
Äntligen hittade jag något till mig själv när jag är på stan , brukar annars alltid komma hem med något till Vilde men de är väll en del av att ha barn :P

Sen när johan kom hem från jobbet så tog han hand om Vilde så att jag och min kusin olivia kunde åka och träna , blev bara 1 h men skönt va de :)

Sen när jag kom hem skulle jag bada har alltid gått med min stumpa innan utan att jag blivit blöt men inte denna gången , visade sig att de va små hål i duschstrumpan så gipset blev dyngsurt .
Bara att packa in sin i bilen och köra till akuten för att få ett nytt , Vilde fick vara hos min mamma och pappa så länge man vet ju inte hur länge man kan bli där inne och dani hos johans föräldrar .

Dani kan inte vara hos mamma och pappa nu då morgan har sin katt med sig och har inte riktigt presenterat dom för varann . Men de tog bara någon timme sen fick vi hämta dani sen åka för att hämta Vilde men fastnade på en kopp kaffe som vanligt ,hehe .

Ne nu ska jag göra annat så allt är klart till imorgon :) natti natti på er

Julklapps leken

Sitter hemma hos mamma och pappa då Johan jobbar över som vanligt :(

Idag har jag köpt dom sista klapparna till leken vi leker på julafton :)

Leken går ut på att alla har med sig 2 julklappar var till värde av 50 kr och dom lägger man i mitten på ett bord så slår man en tärning och varje gång man slår siffran 6 får man ta en julklapp från mitten vilken man vill .
När dom är slut så vrider man upp en äggklocka men du får inte kolla hur länge du vrider upp den , sen så slår man tärningen igen och varje gång man slår siffran 6 får man ta en julklapp från någon sen håller man på så till klockan ringer och när den gör de så får du dom klapparna som du har :) jätte roligt faktiskt


Sova :)

Ligger nu i sängen för att sova både Johan , Vilde och Dani sover redan :p. Blev ingen promenad ikväll blev att köra och handla istället , så får bli att ut och gå imorgon med :) måste åka till ett annat ställe och handa imorgon med , måste köpa 4 st julklappar till jul leken , kan berätta va de går ut på imorgon nu ska jag sova . Natti natti :)


Hos mamma och pappa

Blev bara 30 minuters promenad sen fick jag ont i min opererade fot :( så mamma plockade upp mig när hon körde hem från mormor så nu sitter jag här och har precis druckit en varm kopp kaffe . Blir att vara här antingen till baby slutar och kan hämta mig eller om mamma och pappa kör hem oss när dom ska åka och handla , vågar inte gå själv när de gör ont . Får försöka dra med mig Johan ut på en liten promenad senare om de känns bättre :) Ne nu ska jag gå och kolla lite i mitt gamla rum och kanske kasta lite saker :P vem vet , kastar kanske saker gång om året när de gäller kläder och sånt och då tar oftast inte jag de beslutet

Snart promenad

Passade på att äta frukost nu brev ägg macka med sallad och hemma gjord choklad :) massa gott När Vilde vaknar ska han få mat sen ska vi bege oss ut på en lång promenad , kan behöva röra på mig lite extra så att jag får äta dom extra jul godisarna på julafton :P hehe Längtar så otroligt till gipset är borta så att jag kan börja gymma igen , funderar på att ta bort stoppet på mitt kort och träna annat finns ju saker man kan göra ändå :)

Stackarn

Sitter nu och kollar på tv och ska äta något medan Vilde sover . Har varit på vårdcentralen nu på morgonen och Vilde har fått sina första sprutor gud va ledsen han blev :( kändes jätte jobbigt att se och behöva hålla i honom , jag tycker inte heller om sprutor . Men min mamma köpte Alvedon till honom så han fick en sån mot smärtan för han bara skrek och skrev efter , så äntligen sover han i sin säng . När vi va där nere vägde och mätte vi han också han va 3 månader i fredags och nu är han 64 cm lång och väger 7 kg hehe han är en liten knubbis :P

Hos mamma & pappa

När vi kom till Karlskrona körde vi direkt till Johans föräldrar och hämtade vår lilla sötnos som varit där i helgen , hon blev jätte glad att se oss :) blev också en snabb fika kaffe och semla , orkade inte hela min men Johan åt mer än gärna upp resten :p Sen körde vi hem och lämnade alla grejer och sen bort till mina föräldrar för att byta bil men fastnade här för middag , så vilde passade på att pröva sin nya hoppgunga :)


På väg hem

Sitter nu i bilen på väg hem körde för en bra stund sen från Oskarshamn men jag har kört fram till nu så har inte kunnat blogga :) stannade en runda på Ikea med blev lite små saker bl.a en låda att ha vildes kläder i som han växt ur , flera fotoramar till fotoväggen , bord till vår bärbara dator så man kan ha den i knät utan att den blir för varm , nalle till dani vilket hon får varje gång vi varit inom Ikea . Ne nu vaknade Vilde så försöka göra han nöjd :)


Morgon på hotellet

Ligger just nu på hotellet i Oskarshamn men Johan och Vilde , Vi missade frukosten jag ställde ett alarm vi båda vaknade men somnade om lika snabbt , så Johan gick ner och kom upp med några frallor iaf så nu sitter vi här i sängen och äter dom och kollar på Harry Potter på tvn , vilde ligger emellan oss och sover så sött och ute faller snön :) anledningen till att vi är på hotell är för att vi va på julbord här igår mer Johans firma på Oskarshamns herrgård, så himla fint va de och tyckte de va intressant när vi gick rundturen och dom berättade om hur de va förr . Och maten va jätte god de va hur mycket som hälls att välja på så mätt blev man :p ne nu ska jag klä på mig kan inte ligga här hela dagen :p


Packar

Blev att gå upp vid kvart i 7 idag för jag skulle köra älsklingen till jobbet för att de ösregnade . .Sen när jag väl tagit mig upp från min varma säng skriver babys arbetskompis att han skulle ta en senare buss så baby han iaf hjälpa mig att packa allt som ska med när jag kör om något timme :) ( men hade ju kunnat ligga en stund till ) Vid 9 tiden hoppas jag fått ut allt i bilen så att jag kan köra in Dani till stan , hon ska vara hos Johans föräldrar i helgen , hade gärna haft med henne men får tyvärr inte ha hundar på detta hotellet vi ska bo på mellan lördagen till söndagen . Ne nu måste jag fortsätta packa lite så jag kommer iväg när jag ska :)

God eftermiddag

Godmorgon på er :) eller ska kanske säga god eftermiddag :P Sitter vid datorn hemma hos mamma och pappa medan Vilde ligger och sover i sin spjälsäng :) Hoppas han vaknar snart så han hinner äta innan vi ska in till stan . Jag , mamma och Vilde ska in till stan jag ska på efter kontroll hos Mvc och prata om förlossningen och preventivmedel och lite sånt , sen ska vi gå en runda på stan och kolla :) Ska hjälpa mamma så hon hittar dom sista julklapparna . ikväll blir det att packa för imorgon ska jag köra till Kristianstad och hämta Johan för att han är där och jobbar imorgon sen blir det att köra till Kungsbacka till min bror så att Vilde får träffa sina kusiner :)

Gos med mitt lille hjärta !

Sitter just nu i soffan och gosar med Vilde som precis ätit , höll på att städa lite här hemma jag har en maskin tvätt igång och höll på med disken så vaknade han och ville ha mat så nu hamnade jag här :) Idag har vi också varit på föräldrargruppen nere på vårdcentralen va bara jag och tre mammor till där va fyra mammor som inte kom , så idag var det bara små pojkar där som låg så snällt på lek mattan medan vi mammor pratade och diskuterade olika saker. Det vi diskuterade mest va jämställdhet i hemmet hur vi delar upp saker och ting , och sen pratade vi om att forskarna säger att de ofta slutar med skilsmässor när man fått barn , varför de blir så och vad man kan göra för att de inte ska bli så ! Kom inte fram till något direkt svar men vi trodde de berodde på brist av kommunikation och att vissa inte våga prata om sina känslor . Ne nu sover Vilde igen så får försöka lägga ifrån honom om han nu vill sova vidare i spjälsängen så jag får fortsätta med den lilla disken som är kvar :)


Lucia

Nu sitter man här och slappar ska snart göra mir iordning gör lusse firande för min mormor :) ska kanske åka in till johans föräldrar med så att dom får se han i sin tomte dräkt :)

Har precis ätit också blev laxfile , potatis och citronsås väldigt mumsigt :)

Ne nu har jag inte tid att sitta här med platttången kallar :P



Här är en bild på en glad Vilde som jag tog för några dagar sen , nu är han därimot inte lika glad . han är jätte trött stackarn

Vet inte vad jag vill !

Jag vet inte riktigt vad jag vill , tycker det är jätte skönt att få skriva av sig här ibland på bloggen men sen tänker,

jag varför ska jag skriva för ?

är de någon som läser det ändå ?

Hmmm något att fundera över .

Just nu har jag precis iaf bakat lussekatter medans baby va i garaget och Vilde sov , nu väntar jag på att baby ska komma hem med lite julmust så vi kan smaka lussekatterna ( julmusten är ett måste ) :P

Imorgon är det lucia och imorgon ska vi ut till min mormor på kvällen och lussa , vilde har ju fått en jätte söt liten tomtedräkt om någon kommer ihåg de !
Så bilder på de kommer imorgon .

Nu kom johan hem så nu ska vi fika innan jag ska in i duschen sen ropar sängen efter mig är jätte trött idag då jag fick vara uppe tidigt och in till sjukhuset för att byta gips .

Här är en bild på Vilde i tomtens knä .


hoppgunga

funderar på om vi ska köpa en hoppgunga till prinsen i julklapp , tror han hade gillat de då han älskar att stå :) frågan är var jag ska köpa en :P Måste först ta reda på lite mer om dom :P


Måndag igen .

Va inte länge sen jag vaknade har gett lilleman en flaska mat och nu ligger han brevid och tittar på tv och sprattlar och pratar :)

Idag har jag inte planerat att göra någonting och de känns skönt för jag känner mig helt slut i kroppen , kanske blir att kolla på mina favorit filmen som jag kollar på varje jul :)



Godmorgon på er :)

Hos svärföräldrarna

Har nu ätit hos svärföräldrarna de va något nytt med pasta och grejer som Johans bror hade lagat :) de va gott men väldigt annorlunda . Ska nog snart åka hem hade tänkt försöka göra gräddkola ikväll :)


Hos mormor

Är nu hemma hos mormor och vilde ligger så snällt på golvet medans mamma håller på med papper och jag dukar fram fika , blir kaffe och mormors bullar :) längtar till min baby slutat då ska vi tills han föräldrar på släktkalas :)


Sover sött

Just nu ligger min lilla prins och sover så sött väntar på att han ska vakna så att jag kan göra iordning honom för vi ska åka med mamma och pappa till min mormor :) Har sprungit runt (hoppat) i hela huset och letat efter en speciell body jag ville att han skulle ha på sig men hittar inte den inte någonstans förstå inte va saker tar vägen ibland . Konstigt att saker bara försvinner !


Godmorgon

Gick upp för en stund sen och nu sitter vi här och myser och leker :) Johan är och jobbar idag igen suck , de räcker inte med att han jobbar över varje dag utan nu har dom så mycket jobb att han jobbar helgerna också :( jätte trist att vara själv men mest tycker jag synd om honom som missar så mycket i vildes utveckling . Undra vad man ska göra fram till han kommer hem , kanske blir en liten runda bort till mamma och pappa :) sånt vi märker sen :p


Appen blogg.se

Nu laddade jag ner appen blogg.se på iphonen så va tvungen att testa de innan jag gick och la mig :p nu kanske man kan blogga lite oftare när man inte är hemma också , bra va!:) Igår va föresten Johan ute med sina arbetskompisar först på varmbadhuset sen ute och åt och drack öl , då fick jag besök av Jenny sen av Linda och Jocke :) här är en bild när vilde sover i lindas famn ser ut som om han ligger och håller om hennes bebismage :)


2 advent

Idag har familjen mest slappat och mysigt har städat lite med men inte så jätte mycke :P Va borta hos mina föräldrar med och fikade blev kladdkaka mums :)

Johan såg också att pappa hade gjort risgrynsgröt så när vi kom hem så satte han sig i soffan med vilde medans jag städade och då överaskade jag honom med att göra gröt samtidigt :P hehe

Klädde också granen i förgår skulle haft en riktig gran men johan ville inte välja ut en själv så får bli de till nästa år .

Igår köpte jag (eller mamma men jag betalade den) en tomte dräkt åt vilde på maxi , jätte söt :)



Imorgon eller ja redan nu så är det andra advent , tiden bara springer iväg :P imorgon tänkte jag visa en bild på min fina ljusstake :)

Heffaklumen min

Är hemma hos pappa nu och alla ligger och sover både pappa , dani och Vilde så jag passar på att sitta lite här :)

sitter och funderar över julafton än vad jag ska köpa mer till Vilde och vad jag ska köpa till Dani , har redan köpt en julklapp till vilde och till dani är de inte så svårt kanske blir ett stort ben eller något :P

Johans är ju redan fixat och ligger gömt där hemme hehe :) undra om man ska köpa sig själv någonting eller om johan vet vad jag önskar mig :P

ikväll ska vi förmodligen in till johans föräldrar och äta middag sen ska jag vara där medans johan skulle ut och ta en öl med jobbet , sen hur vi kommer hem från stan de är en annan fråga :P men de finns ju alltid någon som kör .

Här är en bild på Vilde när han va 1 dag gammal han växer så fort min lilla heffaklump när han föddes vägde han 3950 g och va 52 cm nu väger han nog över 6000g och är över 60 lång , ska till bvc och mäta och väga den 19/12 då är de lite mer än en månad han vägdes och mättes och då vägde han 5550 g och va 58,5 cm


Gipset :)

såhär såg mitt gips ut innan vitt och tråkigt




Nu ser de ut såhär lila och fint :D



Hjälp av mamma och pappa

Idag har jag varit hemma hos min mamma och pappa hela dagen sen klockan halv 7 imorse för att johan inte kunde vara ledig längre och fick börja jobba så att någon kunde hjälpa mig med Vilde och Dani .

Jag har inte lika ont i foten idag men gör ändå så pass nt i den så jag inte kan gå tyvärr , känns hemsk att inte kunna ta hand om mina små barn ordenkligt :(

Idag är det den 1 dec alltså är det 23 dagar kvar till julafton och idag har jag och johan varit tillsammans i 40 månader ,känns verkligen inte som om vi har varit tillsammans så länge :P

Johan har typ precis slutat jobbet och kommit hit så vi ska snart bege oss hem så jag kan blogga lite mer :D

RSS 2.0