Första dagen

Idag har jag varit hemma själv hela dagen med Vilde och Dani då älsklingen började jobba idag igen , gick jätte bra men kändes tomt utan älsklingen där .

Men vi va inte helt ensamma hela dagen Linda och Jocke va här en runda och umgicks lite :) Vilde fick också ett paket kan visa sen va de paketet innehöll


Har också idag börjat vika servetterna till Vildes dop får fortsätta sen så att jag bara kan dekorera dom sen måste köra och köpa band i helgen , har redan kollat i 3 olika affärer men dom hade inget sånt hemma fören till jul :(

Ne nu medans älsk och Vilde vilar så ska jag gå ut i köket och planera vad vi ska äta till middag , magen har börjat knorra . Hörs sen <3

Upptagen med livet

Hinner tyvärr inte med att blogga så mycket nu tyvärr men ska försöka bli bättre på de :)

Idag har vi varit borta på martagården här i nättraby och bokat en dag för dopet nu ska jag och älsklingen bara sätta oss och skriva en lista på vilka vi ska bjuda , blir svårt så många man vill bjuda men kan ju inte bjuda alla man känner tyvärr.

Va också och köpte servetter till dopet då jag ska vika dom på ett speciellt sätt vilket kommer ta sin lilla tid känner jag .

Idag har vi också varit hos min mormor och morfar så att dom fick träffa Vilde dom blev jätte glada när vi kom ut och överaskade dom :)

Sen idag har jag också klippt johan imorgon ska vi nämligen till k-hamn och fotograferas för tidningen och han började bli riktigt långhårig så kände att de va dags :P



Just de en annan grej som hänt i förgår den 26/9 så klarade jag min uppkörnng så nu har jag körkort :D:D:D Grattis till mig :D

Ne nu kan jag inte sitta här mer måste snart väcka Vilde så att han får mat .  Ha de bra sålänge <3



En bild jag tog på Vilde imorse när jag och han hade morgonmys <3

Mys i soffan

Nu sitter hela familjen Finnilä/Svensson i soffan och myser innan det är dags för sängen :)

Idag har vi varit på sjukhuset och Vilde har fått sina höfter röntkade , de gör dom på alla bebisar här eller ja dom på bb föreslår att man ska göra de och de skadar ju inte de är kostnadsfritt , så de är de värt att veta att hans höfter fungerar :)

Efter de körde vi in till stan och kollade lite , va inte inne så länge tog en snabb fika på pm sen va vi på hm och köpte ett par små vantar till Vilde då han ofta är så kall om händerna.

Är riktigt stolt över mig själv idag med :D ställde mig på vågen och redan efter 5 dagar så har jag gått ner de som jag gick upp under graviditeten :P men får hoppas att de trillar bort några kilon till .

Imorgon så kommer Bvc hit på hembesök , vet inte riktigt va dom ska göra men de är väll prata lite och väga den lille , annars är de sånt vi märker imorgon .

Har inte så mycket tid till att blogga nu men förmodligen blir de mer tid sen när man har lärt sig och kommit in i sina rutiner ordenkligt





Vilde när vi precis va hemkommna från bb

Dani 2 år

Får inte glömma att vår lilla prinsessa fyller 2 år idag med :) Av sin mormor och morfar fick hon en tallrik köttbullar (hennes favorit ) och en grön filt som hon alltid brukar ligga på hos dom , som hon nu har här hemma i soffan och ligger på den nästan hela tiden :)



Du blir så stor så snabbt fisen , kommer fortfarande ihåg när vi va och hämtade dig lite utanför ystad <3

Förlossningen

Nu har jag äntligen blivit mamma :D

I fredags kl 21:07 så blev jag mamma till en liten pojke som ska heta Vilde .

Dom satte igång min förlossning på fredagen kl 8  och började få värkar kl 10 så min förlossning varade i 11 h då man räknar från att värkarbetet kommer regelbundet .

Som bedövning prövade jag först akupunktur och de hjälpte faktiskt hade 4 nålar i ryggen och 2 i magen (trodde inte på akupunktur innan) men de rekomenderar jag verkligen .
Sen så tog jag epidral och lustgas . Lustgasen va min bästa kompis , ville inte släppa masken ibland :P Så hände lite då och då att jag råkade somna till :)

Visst de gjorde ont att föda barn (men de vet väll alla) men är så värt det jag kommer defenetivt skaffa flera barn men inte fören om några år .



Dom hade inte skrivit i längden men han va 52 cm lång .



Här är en bild på lille Vilde när vi låg inne på BB



Min underbara fästman som va stöttande med och helt underbar och våran underbara lille prins



Första badet den 18/9 , han njöt jätte mycket av att få ligga där :)

Blogg pause ? neeh !

Tänkte att jag skulle ha en blogg pause till bebisen va ute för tyckte de va jobbigt att skriva om de , men har kommit fram till att de är ännu mer jobbigt att inte skriva om det :P den lille kommer när den kommer :)

Nu har jag gått 8 dagar över tiden och imorgon ska jag in till barnmorskan för kontroll och har inte bebisen kommit inom ett visst antal dagar så kommer jag förmodligen bli igångsatt .

De jag kommer ta upp med bm imorgon är att jag kan inte äta så mycket längre så under den senaste veckan har jag gått ner 2 kg , men bebisen tar ju de den behöver så ska nog inte vara några problem .
Sen att jag har sån otrolig smärta i bäckenet så ibland vill jag bara lägga mig i fosterställning och gråta , har inte haft någon foglossning alls under graviditeten , men vem säger att de inte kan komma nu , bara för jag inte har haft de innan :P

Idag har jag inte gjort så mycket mer än att slappa , har också varit och handlat med älsklingen .
Har precis slängt ihop en kladdkaka som jag tänkte att vi skulle äta efter middagen (blir tacos idag) samtidigt som vi kollar på ensam mamma söker :)

Har följt de dom andra åren så tänkter fortsätta följa de :P


vikt?

Blev inte att åka hem blir middag hos mamma och pappa istället , grillat :D då kan man ju inte säga nej till mat hehe .

Andra som läser min blogg som också har gått över tiden , hur mycket vägde era barn när dom kom till världen ?

:)

Gick en promenad hem till mamma och pappa efter jag grävt lite i trädgården nu sitter jag här med en kopp kaffe och slappar vid datorn , älsklingen är redan här så blir nog att åka hem snart tänkte dammsuga idag igen (gjorde de igår) sen behöver golven skuras de va nog en vecka sen . :P
Tror jag har lite städnoja inför att bebisen ska komma :D

Magen


Suck

Vaknade för en stund sen men ligger fortfarande kvar i sängen , älsklingen är på jobbet men hoppas han slutar tidigare idag . Har lite grejer att fixa här hemma men känns som om jag inte har något att göra , är väll för att jag inte har någon vidare lust till att ... Får väll snart ta mig upp för att äta något iaf så får man se om jag orkar börja med något i eftermiddag blir det iaf en lååååååång promenad .

4 dagar över tiden

Sitter hemma hos mamma med älsklingen brevid mig :) Idag har jag och mamma varit på stan och hämtat mina glasögon som jag ska ha vid behov , så får se hur ofta de blir får vänja mig vid dom först. Sen va vi och kollade på bebiskläder kliar i fingrarna då men fick nöja med mig en mascara till mig själv har så mycket bebiskläder redan :p Blev också en fika på 1344 ett cafe i stan blev chai te och kladdkaka för min del , gott men lite för kladdigt faktiskt . Nu har jag gått 4 dagar över tiden och runt 12 idag gick slemproppen så får väll se om bebisen kommer ut snart :D

Dumma dator

Idag så fungerar inte vårt internet på datorn alls , jätte irriterande . Idag har jag hållt på och städat här hemma som jag gör varje dag för att fördriva tiden . Det bästa med dagen va att älsklingen slutade tidigt så har fått spendera lite tid med varann :) Förstår nu hur jobbigt de varit för andra som gått över tiden , trodde inte de skulle vara såhär jobbig de är bara 3 dagar över tiden och känns som om jag klättrar på väggarna här hemma . Har kollat på internet via mobilen idag vad jag vill ha för babygym och babysitter och de blir Mumin :) dom är jätte fina :) får bara se när jag får tid att åka och köpa de . Imorgon ska jag och mamma gå på stan om inte babyn vill komma vill säga :p kan ju hoppas :p

Promenad med Dani

Ska snart klä på mig skorna för att gå ut och gå en tll promenad med dani , fast denna gången ska vi gå bort till johans jobb och möta upp han så vi kan åka till affären och köpa kol och lite annat ska nämligen grilla här hemma idag :)
Får passa på och grilla lite här hemma nu innan det är dags att plocka in grillen för denna säsongen :)

Har kollat runt lite på internet och vill börja sen med babysim , finns inte i stan så får bli i rödeby om de blir så , läset något om att bebisen ska vara 3 månader men får helt enkelt ringa dom när bebisen är kommen och se om man får plats i någon grupp till vintern/våren :)

väntans tider

Idag händer inte allt för mycket , har knappt inte kunnat sova inatt så är helt slut  . Men något får man väll hitta på lite senare , tänkte sätta igång en maskin tvätt om en stund .

Vet faktiskt inte vad jag ska skriva riktigt de ända jag gör nu om dagarna är att gå och vänta och vänta. Och kan tänkte mig att de inte är särskillt intressant att läsa om :P

Det tråkiga är också att hur mycket jag än försöker så går de inte att ladda upp några bilder med datorn , konstigt nog , har alltid fungerat innan så har ingen aning vad de är . Kan vara för att den överhettas , ska lämna in den i dagarna då den blir så varm så den dör , hjälper inte att blåsa den men luft på burk heller.

kvällsmat :)

Sitter nu i soffan och kollar på ensam mamma söker , väntar på att älskligen ska bli klar med kvällsmaten ikväll blir det kokt ägg , rostebröd och te framför tvn :)

Lika bra att fylla på magen så man är mätt ifall man skulle behöva åka in inatt :P

40+0

Gravid vecka 40

Nu är din bebis sannolikt mellan 50-52 cm och väger 3.5-4 kg. Det är nu nära ditt beräknade förlossningsdatum och det är dagt för bebisen att födas. Det är dock bra att komma ihåg att många går över tiden, speciellt förstföderskor, så bli inte orolig om bebisen bestämt sig för att vänta ännu lite till.

 

Du får nu gå på täta kontroller hos barnmorskan och ditt barns tillstånd övervakas noggrant.


:)

Sitter hemma hos mamma och pappa vid datorn och väntar på att mamma ska bli klar med mormors byxor så vi kan åka ut dit :)

Blev en promenad bort hit innan för att försöka gå så mycket som möjligt men hjälper inte särskilt mycket :P

Ingen bebis

Sitter hemma i soffan och äter vindruvor :P

Så nej ingen bebisen än så ni som smsar och frågar behöver inte göra de lovar att jag meddelar så fort den är ute .

Idag har jag . älsklingen och dani varit i brunnsparken och gått , åkte först dit för att johans mamma va där men passade på att gå en runda :) köpe också en babyvakt i brunnsparken då dom har loppis där varje helg , fungerar gör den ska bara komma på hur man använder den :P




Gått hela dagen !

Idag har jag och älsklingen varit på emmaboda motorfestival , massa folk och massa bilar som körde , de jag gjorde hela dagen va typ gå och gå och gå för nu vill jag ha ut den lille :P

åkte hem därifrån vid halv 4 tiden och va så trött när jag kom hem så slocknade på några sekunder i sängen sen blev de en promenad till affären , nu ska jag och älsklingen göra varma mackor sen ska vi mysa framför tvn med lite kex och vindruvor :D mumsigt


Älskar mys kvällar med dig baby :) 

Bebisen är beräknad imorgon den 4/9 så hoppas han vill titta ut inatt :D

frösen

Så nu har jag skrivit av mig lite utan att bli för arg :P

Sitter just nu i soffan och har druckit en kopp varm oboy då jag sitter med både byxor , morgonrock och filt på mig och fryser ändå . Känns inte alls bra .

Ska snart gå ut i köket och göra massa choklad bollar som jag kan ha i frysen till sen , ska också ta tag i disken .

JAG VILL HA EN DISKMASKIN ! Men tyvärr så finns de inte plats för någon i vårt kök :(

Hoppas älsklingen slutar tidigare idag så vi kan gå ut på en lång promenad sen springa lite trappor så att bebisen vill titta ut :)

Förbannad !!!!!

Anledningen till att jag inte har bloggat är för att jag har varit så arg och frustrerad så jag inte har vetat hur jag ska uttrycka mig utan att bli jätte arg.

De är nämligen så att i onsdags så skulle jag ha kört upp , men när jag sätter mig i bilen så frågar hon mig om jag har glasögon eller linser på/med mig , då svarar jag nej för jag har inte använt glasögon sen jag va liten , då står de i hennes papper att jag ska ha glasögon när jag kör :/

Jag har 2 st körkortstillstånd hemma ett där de står att jag behöver ha glasögon när jag kör och ett där de står att jag inte behöver, så har inte innan vetat vilket jag ska gå efter . Men jag fick inte köra iaf så åkte ner till körskolan och dom bad mig gå till optiken sakt och gjort så kollade jag upp min syn man får inte ha 0,5 eller under och jag hade 0,6 så jag behöver inte ha glasögon så har varit så jävla arg .

Så nu har jag fått en ny tid till uppkörning men är jätte lång tid tills dess , fattar inte att allt kan bli så fel ..

Sen va jag och mamma nere på trafikverket och ville ha en tidigare tid för dom har gjort fel från deras sida också , men så fort mamma börjar prata med henne i receptionen så börjar hon skrika på min mamma och ha sig , jävla f*tta rent ut sagt , menar mamma pratade med henne lungt och hade knappt sagt 10 ord innan hon börjar skrika :/

Dagens ris på detta !!!!

RSS 2.0