Besviken

Blev jätte sugen på att baka muffins men när jag letar efter formar upptäcker jag att dom är slut :( så imorgon när jag ska handla blir de att köpa nya formar också lite svårt att baka utan .

Ne jag får ställa mig och laga middag nu istället för snart kommer älsklingen hem :) kanske tar en dans med dammsugaren också :P

tvätta

Har kört igång 1 maskin tvätt och håller på och samlar ihop tvätt till den andra .

Ska snart ställa mig och vika de jag tvättade igår innan jag ska börja med maten så den är klar när baby kommer hem från jobbet innan han ska iväg och jobba igen .

Funderar också öven när lillen ska komma ut önskan man kunde få en exakt tid så man slipper gå och undra varje dag när bebisen ska komma , hade varit så mycket bättre tycker jag , och tror de är flera som håller med mig .



En liten söt hund som ligger här brevid i soffan , hon får också passa på och vila innan bebisen kommer , hon är nog den som kommer vara tröttast av oss :P
Hon älskar att sova <3

värkar

Nyss hemkommen från stan har varit inne på körskolan och kört , gick jätte bra idag bättre än va de brukar gå :) Nu ska jag sitta en stund och slappa i soffan har så ont , ska försöka köra någon tvättmaskin barn kläder sen också :)

Inatt vid 3 tiden började jag få sånna fruktansvärda värkar va ungefär va 10e minut i ca 1 h sen bara försvann dom :(

massage

Sitter just nu framför tvn med älsklingen och får nack massage , idag har jag inte gjort så mycket mer än att ringt lite samtal och legat i sängen , har haft jätte ont i rygg och insidan av låren men ingen tecken på att bebisen vill komma , inte än iaf . Men man vet ju aldrig :P

Kom inte upp ur sängen fören på kvällen då åkte jag och älsk in till stan till hans föräldrar så dani fick se lägenheten :)

Nu är det 6 dagar kvar till bf <3

39+0



Gravid vecka 39

Du är nu gravid i vecka 39. Bebisen är omkring 50-51cm lång och väger 3.5-3.8 kg. De flesta bebisar ökar fortfarande i vikt men en del magrar faktiskt vid den här perioden. Det börjar bli trångt i livmodern nu och då bebisen snurrar och vrider sig där inne så kan det hända att navelsträngen lägger sig kring halsen. Omkring 20% av alla bebisar föds med navelsträngen omkring halsen, vilket kan påverka bebisens hjärtljud mot slutet av förlossningen. I de flesta fall innebär det inget hot mot bebisens hälsa och barnmorksan för helt enkel navelsträngen över barnets huvud i samband med födslen.

Stackars baby

Anledningen till att jag inte bloggade igår va för att jag och älsklingen va iväg hela dagen och hjälpte hans föräldrar att flytta .
Tur att det finns lätta grejer att bära då jag inte bara kunde stå och se på :P Vi va ett bra gäng på 9 pers som bärde så de gick ganska snabbt som tur va med fy va varmt de va , riktigt klibbigt väder ute .

Sen åkte vi hem och duschade och fixade oss sen blev de middag på fox and anchor , väldigt mysigt och väldigt god mat de stället kan jag varmt rekomendera, hellst plankan som jag åt med fläskfile :)

Va också på en bilträff på kvällen i ronneby som sedan bar av till konga , där dom övade omkörningar :D :P mycket folk och många bilar . Fast fan va de började åska framåt 12 tiden , sen började de skvätta lite sen öppnade sig himlen och slutade med att alla sprang till sina bilar :P hehe

Nu ligger jag här i sängen vid datorn och kollar på när älsklingen snarkar så gott brevid mig .
Han har legat med migrän hela morgonen så vill iaf hålla han lite sällskap + att jag orkar inte göra något speciellt heller.

Senare när han är bra så ska vi ner till hans jobb och lasta lastbilen och så ska vi åka och handla och göra lite andra små saker .



Just de älskligen sålde också sin bil igår ! Kommer faktiskt sakna den :(


Kina mat

Har precis kommit hem till mamma och pappa igen då vi har varit i stan och ätit kina mat , såååå gott men nu är jag verkligen propp mätt .

Johan åt med sina föräldrar så nu väntar jag på att han ska hämta mig så jag får åka hem och ta de lugnt och ta en lång och härlig dusch.

När vi va inne i stan så tappade mamma sin cigarett när hon hade hoppat ur bilen (som va tänd) hon hittade den inte så jag sa åt henne och kolla innanför tröjan flera gånger , men hon envisades om att hade den hamnat där hade de gjort ont . efter några minuter letande så börjar de lukta bränt och de är ett hål i mammas tröja då kunde jag inte hålla mig för skratt . Sa ju att hon skulle kolla där , lönar sig inte alltid att vara envis...

Enligt blimamma.se

  • Första dagen for din senaste mens var 28-Nov-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 04-Sep-2011
  • Du är gravid i vecka 38+4
  • Bebisen väger c:a 3351 gram.
  • Bebisen är c:a 50,7 cm från hjässa till fot.
  • Du har klarat av 96% av graviditeten.
  • Du har 9 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 28-Nov-2010 till 26-Feb-2011
  • Din andra trimester varar från 27-Feb-2011 till 28-May-2011
  • Din tredje trimester varar från 29-May-2011 till 04-Sep-2011

9 dagar till bf

Sitter just nu hos mamma och pappa då johan är på tippen med sin pappa och slänger massa skräp.

Har varit ute och kört med pappa idag , och har kommit fram till att jag inte alls gillar kopplingen på hans volvo :P



Så nästa gång vi kör så ska vi ha min volvo ist :)

Låg i sängen hela förmiddagen och hade förvärkar sen bara försvann dom , hoppas bebisen stannar någon dag till då vi lovat att hjälpa johans föräldrar att flytta imorgon och johan är den ända som kan köra lastbilen .


Magen

En bild jag tog på magen förra veckan kommer inte ihåg vilken dag dock :P


:)

Sitter just nu och slappar framför tvn och försöker komma på vad vi ska äta till middag , har ingen aning .

Idag har jossan varit här och fikat va mycket trevligt sen kom henke en runda också :) så blev bulle och chai the , massa gott älskar chai de dumma är att burken tar slut så snabbt .



Igår så hade jag städning här hemma med gjorde bara sovrummet fy de har aldrig varit så jobbigt att dammsuga.

Fick också en liten kusin igår en liten flicka , grattis peter och mia . Nu får bebisen en jämnårig kompis :)

Önskar att jag hade kunnat snabbspola tiden bara 10 dagar kvar..

bebis grejer

Jag och älsklingen kom nyss hem fårn tina där vi har kollar på massa bebis kläder :) fick en hel del sen köpte vi lite av grejerna :) jätte nöjd :)

Nu sitter jag och kollar på ghost whisperer ska snart gå och lägga mig , är jätte trött idag , tur att man inte har något planerat imorgon så man får sova ut igen :P  natti natti

äntligen hemma

Precis hemkommen från stan har varit inne och övningskört med körskolan har också varit på af och banken .

Va också och kollade lite i affärer bla cubus , h&m , kappahl  letade efter en pyjamas som bebisen kunde ha på bb men hittade ingen som jag fastnade för hittade därimot massa annat jag hade velat köpa men de får bli senare :)

Nu ska jag sitta och kolla på tv en liten stund och varva ner innan jag ska ställa mig och göra mer äppelkräm då älsklingen tyckte den va så god så att han åt upp alltihop :D

godeftermiddag :)

Sitter här och har betalat lite räkningar och lyssnar på musik , skönt att ha lite betalt innan :)

Va hemma hos mamma och pappa innan och plockade lite äpplen då dom har fullt med frukt i sin trädgård , så nu ska jag ställa mig och göra äppelkräm :)
Min mormor och morfar brukar alltid göra de och de är så gott så ska försöka göra de själv nu och se om de blir lika lyckat :P
Sen kanske de blir lite äppelmuffins får se va jag känner för sen , ska ju städa idag med ju så hela huset är kliniskt innan bebisen tittar ut :D

38+0



Gravid vecka 38

Bebisen

Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.

 

De senaste veckorna har bebisen samlat på sig avfall i mage och tarmar. Detta avfall kallas för beck och är grön-svart, och består av hudceller, lanugohår och annat material som bebisen svalt. Detta är den första avföring som bebisen kommer ge ifrån sig efter förlossningen. Ibland händer det att bebisen släpper becket ifrån sig redan i magen och kommer då ut delvis täckt av grön-svarta restprodukter. Särskilda åtgärder vidtas av vårdpersonalen om detta skulle vara fallet.

 

Om det är en pojke så skall hans testiklar vandrat ned i pungen vid det här laget och när den föds bör båda vara på plats. Hos omkring 1% av alla pojkar som föds har ännu inte testiklarna vandrat ner. Eftersom detta kan orsaka infertilitet och öka risken för testikelcancer så undersöker barnmorskan pojken efter förlossningen.

 

Bebisens huvud är mjukt och formbart på grund av de s.k. fontanellerna som kan liknas vid rörliga plattor, som ännu inte är sammanvuxna. Dessa är till för att huvudet skall kunna deformeras något för att enklare kunna passera ut genom födelsekanalen. Detta är normal och inte farligt för bebisen, men kan göra att huvudet ser lite underligt ut direkt efter förlossningen, men det återgår snart till normal form.

 

Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.

Du

Innan dina förlossningsvärkar börjar kan det hända att du upplever förvärkar, vilka inte skall förväxlas med Braxton-Hicks-värkar. Dessa förvärkar hjälper till att utvidga livmoderhalsen och förbereder vattenavgången. De kan försvinna om du ställer dig upp och går omkring en smula. Övre delen av din livmoder är nu 16.5 - 18 cm ovanför naveln.

 

Du kanske känner dig stor tung och otymplig, men håll ut. Målet är inte långt borta.

 

Bebisen kan födas vilken dag som helst nu. Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum.


inte så bra

Precis hemkommen från min mamma och pappa har varit där och ätit middag :)

nu sitter jag i soffan och slappar igen , anledningen att jag inte la ut något igår va för att jag hade så ont så jag kunde knappt gå , va inne på förlossningen och dom kollade så bebisen mådde bra och vad smärtan kunde bero på men dom kom inte fram till någonting .

Men blev de värre skulle jag komma in igen , men som tur har jag inte lika ont idag men mår inte helt 100%


Tack till min underbara man som har tagit hand om mig när jag mått dåligt <3 älskar dig





Så sött

Kom hem för en stund sen körde inom konsum och köpte köttfärs :)

När vi stog i kön och skulle betala stog det en liten familj framför oss med 2 barn pojken va väll 4 och flickan 2 , så stog pojken och kollade frammåt då mamman gick iväg och skulle hämta något då backade han och gick imot mig och trodde jag va hans mamma så han gav mig en jätte kram och stog och höll om mig , sen när han såg att de inte va hans mamma skämdes han :P Men tyckte de va så sött den kärleken ett barn kan ge sina föräldrar .<3

Fick också ett brev hem idag med skatt pengar som jag jobbade ihop förra året :) dom kom lämpligt kan jag säga trodde inte jag skulle få nånting så blev jätte glad :D

höhö

Va på körskolan och körde imorse sen åkte jag och älsklingen och handlade lite på maxi , köpte bla grejer till middagen idag vi bestämmde oss för tacos men när vi kom hem och kollade frysen hade vi ingen köttfärs :P höhö

Nu är jag hemma hos mamma och pappa medans johan följde med nic till gärestad bilskrot , tänkte passa på så att dani fick träfffa sin morfar som hon inte har fått göra på hela veckan . Som hon attack pussade han när vi kom :P

Ska snart gå och sätta igång lite kaffe så vi kan dricka de när mamma kommer hem från jobbet :)


16 DAGAR KVAR TILL BF :D

Dagen som varit

Sitter just nu i soffan framför tvn och får fotmassage av älsklingen (Jag har världens underbaraste man <3)

Va ju hos barnmorskan idag och allting såg jätte bra ut magen har växt 2 cm sen förra besöket och sen så kände hon på magen och hon trodde att bebisen låg på ungeför 3kg i vikt just nu , så får väll se sen när lille bebisen kommer vad födelsevikten ligget på :)

Förra gången jag va där hade jag lite dåligt järn värde hade 122 och gränsen ligger på 120 så låg precis över så jag började ta järntabletter varannan dag och nu är jag uppe i 132.

Åkte sen ut till mamma på jobbet och väntade på att hon skulle sluta , pappa kom också dit :P både jag och mamma blev förvånade men vi gick bort alla 3 och fikade på matkult på amiralen , de blev kaffe och köttbullsmörgås :)

Har också fixat mina och mammas ögonbryn idag kan ju säga att de behövdes :P hehe

Men nu måste jag sluta blogga och börja njuta mer av min underbara fotmassage :D

Bm

Har precis gjort mig klar för att snart gå bort till bussen och åka in till stan , ska till barnmorskan , idag får jag gå dit själv då johan jobbar men han har varit med mig på nästan alla möten så de gör inget .

Efter bm ska jag åka ut till amiralen till mamma sen åka med henne hem :)

Idag har jag så sjukt ont i fingrarna , dom är så svullna så kan inte knyta ihop händerna ordenkligt men försvinner förhoppningsvis under dagen :)

BB/Förlossningsavdelningen

Igår va vi på besök på bb och på förlossningsavdelningen , va jätte intressant och känns skönt att ha fått se rummen och var allting ligger. Vad de finns för redskap och vilka förlossningsställningar och lite vad dom har varit med om .

Fick tyvärr inte se någon liten bebis :( Vi va alla förstfödeskor utom en i gruppen vi va i , 2 st par har vi också gått i samma föräldragrupp som inne på trossö

Blev riktigt irriterad också när vi va där inne då en tjej satt och höll med barnmorskan om precis allt och munnen gick hela tiden , sen trodde hon att hon visste precis allt och hälften av de hon sa , sa barnmorskan att de inte va sant . Stör mig på människor som tror dom är så mycket bättre än alla andra .

Igår när vi va där på eftermiddagen så hade det fötts 3 st flickor än så länge , längtar att få sätta upp den lilla nålen på tavlan :D


:)

Har precis tagit en långt och skönt bad , jätte härligt att bara få ligga och slappna av med lite tända ljus .
Funderar på att gå ut och gå en runda snart men inget roligt att gå själv , får se om jag hittar någon jag kan dra med mig :P

Igår på visningen av förlossningen va jätte bra tar upp allt sen i nästa inlägg då dani behöver gå ut och kissa

visning

Har hållt på och städa lite nu på förmiddagen men nu blir det en liten pause för att åka in till stan sen blir det till förlossningen för visning :) ska bli intressant och få kolla där inne , Spännande :D

:)

Gick en promenad bort till mamma och pappa innan med dani och nu sitter jag här och ska plugga lite körkortsteori , men innan jag sätter mig och gör ett prov på internet så blir det en macka , så jag får lite mer energi och blir mer skärpt :)

Idag är det bara 20 dagar till Bf kan knappt vänta längre vill ha ut den lille nu så jag får gosa bebis, de är nog de mysigaste som finns .
Får försöka ut och gå så mycket som möjligt så jag får igång värkarna , får hoppas på att mina fötter klarar de bara .

Har aktiverat min operastions tid nu så väntar på att få hem ett papper med en operastionstid , förmodligen sker operastionen i karlshamn igen.

37+0

Gravid vecka 37

Du anses nu vara fullgången och hos bebisen utvecklas de sista detaljerna. Den är nu omkring 49 cm från huvud till tå och väger c:a 3 kg. Under denna veckan kommer din bebis sannolikt att sjunka ned och fixeras med huvudet i ditt bäcken. Om det inte är din första graviditet så kan fixeringen komma senare. Du kommer förmodligen känna en viss lättnad när bebisen sjunker ned och trycket på dina revben lättar, medan å andra sidan trycket på din livmoder, bäcken och blåsa ökar så att ditt behov att kissa kan öka, samtidigt som vissa upplever smärta i ljumskar och ben.

 

Forskning har visat att stresshormoner kan påverka bebisen, så se till att koppla av, ha kul och ta det lungt.

 

Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!

 

 

 

Vad jag tycker :

Min mage har sedan 2 veckor tillbaka åkt ner väldigt långt ner och börjar bli riktigt tungt att bära + att man får springa och kissa 6 gånger varje natt gör inte saken mycket bättre .

Baby väskan är packad så för mig får bebisen gärna komma när som hellst nu :)

Har haft en helt underbar graviditet igen illamående eller foglossningar , inte gått upp särskillt mycket har gått upp ca 7 kg .

Läser många andras bloggar som också är gravida , vad dom tycker om förlossningen att dom är rädda eller nervösa , jag känner ingenting sånt jag är helt lugn . Jag är ganska så förberädd vad som kommer hända så har ingenting att oroa mig för , fattar inte hur jag kan vara så lugn jag som brukar stirra upp mig för småsaker .

Det ända som oroar mig är att Johan inte ska hinna ta sig hem från jobbet (han åker runt i hela blekingelän) och att jag får åka in till bb själv.

 


:)

Låg och sov till kl 11 idag de behövdes verkligen va jätte skönt att få sova ut , sen har jag pluggat nästan hela dagen hemma hos mamma och pappa , vår dator är inte så snabb de tar jätte lång tid att få fram frågorna .

Men nu är jag hemma igen har prövat att sätta fast bilbarnstolen i bilen , de va lite svårt att få dit den men man vänjer ju sig med tiden ingenting är lätt första gången .

Nu ska jag ta mig en lång och härlig dusch sen ska jag och baby ut till hasslö och äta på doppet (troligen) och sen hem till fia och jim på en fika :)

Förlåt !

Har tyvärr inte haft riktigt tid eller lust att blogga , har ägnat dagarna åt att plugga körkorts teori och hålla på hemma Hoppas ni förstår mig att ibland har man inte riktigt tid.

Idag spenderade jag och älsklingen med hans familj förmiddagen i spjutsbygd och plockade kantareller , blev en liten påse , va bara så himla jobbigt och gå i skogen får sånna förvärkar när jag anstränger mig sen skogen är inte den bästa terrängen för mina fötter .

Han inte ta någon bild på dom innan jag gav dom till pappa för han skulle göra kantarell sås till kvällens middag , så tog en bild från google istället .



Idag åt vi middag hemma hos min mormor och morfar , jag ,johan , mamma, pappa och dani .
Det blev rådjur med kantarellsås , potatisgratäng och massa annat gott till och till efterrätt blev det äppelpaj och
vaniljsås .

Så nu har vi åkt hem och spenderat ca 2 h i soffan framför tvn hos mamma och pappa förstår inte varför man ska äta så mycket bara för att de är gott :P

Nu blir det en kopp kaffe och sitta lite här innan jag ska börja plugga igen :)

:)

Har varit inne på körskolan och kört en runda , kom hem för en stund sen , nu står maten i ugnen och nu väntar jag bara att älsklingen ska komma hem från jobbet så vi kan äta :)

Ska förmodligen hjälpa hans pappa att flytta lite grejer sen ska också köra några rundor med tvättmaskinen :)

36+0

Gravid vecka 36

Bebisen

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

 

Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Detta kan verka oroande men så länge du kan känna den röra någon eller några gånger sig varje dag så finns det ingen orsak till oro.

Du

Övre delen av din livmoder är nu ännu lite längre upp och befinner sig c:a 14 cm ovanför naveln. Livmodern har vuxit en hel del de senaste veckorna allteftersom bebisen lagt på sig vikt. Du har antagligen gått upp omkring 13-14 kg fram till nu och du kommer inte att gå upp särskilt mycket mer.

Eftersom din livmoder trycker på organen i bukhålan och upp mot bröstkorgen så kan det ibland kännas obehagligt och svårt att andas. Du kan också känna smärta när din bebis sparkar på intilliggande organ.

 

Lyckligtvis så kommer bebisen att sjunka ned och fixeras i ditt bäcken under de kommande veckorna, och då kommer mycket av obehaget och andningsbesvären att avta.

 

Vanligtvis träffar man sin barnmorska/läkare varje vecka från och med nu, för att kunna följa slutstadiet av graviditeten och hur förlossningen närmar sig.

 

Det är också hög tid att fundera på förlossningen och prata om olika alternativ, så som smärtstillande medel och hur du vill föda. Prata med din MVC.

Behöver sömn

För en stund sen gick älsklingen för att gå till sitt nya jobb tar ca 10 min att gå dit härifrån , så nu ligger man själv här i sängen eller själv och själv dani ligger här med såklart :) men ska försöka få igen lite av den sömnen som jag inte fick inatt pga smärtan i ryggen , tror faktiskt bebisen kommer komma ut innan slutet av veckan men hoppas på att den är inne lite mer än så , för hans bästa. Men får uppdatera senare kudden ropar på mig :p

:)

precis kommit hem från johans föräldrar har varit där och ätit , jätte gott va de med grillspätt och potatis och annat gott .

snart blir de sängen är jätte trött och har så ont i magen . Ska in och köra imorgon med körskolan hoppar bara att mina pengar hinner komma in .

regn

Hade en jätte trevlig kväll hemma hos nellie och krille igår med massa trevligt folk :) synd att de öste ner när vi skulle till bussen , tur att pappa kunde hämta oss vid bussen och köra oss hem så vi slapp gå . Nu ska vi ut på en promenad bort till mamma och pappa då johan inte är körklar

Försöks kaninen

Igår prövade jag så att baby stolen fungerade som den skulle , Hello kitty fick vara försöks kanin :D


Dani + Arto

Dani har fått en ny kompis :) Han heter Arto dom leker jätte fint tillsammans <3



Carpe diem

Ansiktsbehandlinge igår va verkligen jätte skön känner mig jätte fräch i ansiktet nu , de va verkligen värt pengarna :)

Hittade också en present till jonna blev en ljusstacke där de står carpe diem på hoppas hon blev nöjd iaf :P verkade så :)

va och åt middag igår hon mamma och pappa min farbror han flickvän och min kusin har kommit ner från borås för att vara här över helgen jätte trevligt . Hon och jag är ungefär lika stora :P fast hon ligger 2 veckor före mig .

Idag ska jag börja på mina järn piller då mitt järnvärde va lite lågt när vi va hos bm . låg på 164 när jag skrevs in och va nere på 122 nu så inte konstigt att jag är så trött som jag är .

vaken

vaknade för ungefär 30 minuter sen har legat i sängen och pratat med älsklingen som är i oskarshamn för att hämta en lastbil åt den nya firman som börjar här på måndag .

Nu blir det att få i sig lite frukost sen duscha så får man se va klockan hinner bli ska ju inte ta bussen till stan förens vid 1 .

Måste hitta någon present till jonna med som fyllt  18 som vi ska fira ikväll, är inte bra på att komma på saker att ge bort till andra tycker de är jätte svårt :/ men får fundera under dagen .

längtar till kl 2 så jag ska börja min ansiktsbehandling :D

Bambi

Sitter och kollar på bambi på tv och tårarna sprutar åt alla håll under vissa scener så himla fin film


:P

Magen hade växt yttligare 1 cm och hjärtljudet låg på 152 , bebisen va fortfarande ruckbar men kommer förmodligen inte vända sig igen .

Sen åkte jag och baby hem och hämtade min kusin izaak för att åka in till glassiären och äta glass sen bada .
Va lite för kallt för mig i vattnet idag men johan och izaak badade iaf , nu ska jag och baby grilla lite korv och slappa . Är helt slut efter dagens farande och flängande.

ingen strand

Blev inte att åka till någon strand och sola idag vädret är inte lika fint som dom sa att de skulle bli , menmen :P Nu har man precis fått lite frukost i magen och johan har gått och lagt sig igen kan inte vara kul och få huvudvärk/migrän så ofta .

Men ska snart börja göra mig iordning för att åka in till barnmorskan , ska bli roligt och se hur mycket magen har växt och om bebisen har fixerat sig :) idag ska dom också sticka mig vilket jag inte är lika förtjust i men får bita ihop :)

Om bebisen

  • Första dagen for din senaste mens var 28-Nov-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 04-Sep-2011
  • Du är gravid i vecka 35+3
  • Bebisen väger c:a 2692 gram.
  • Bebisen är c:a 47,7 cm från hjässa till fot.
  • Du har klarat av 88% av graviditeten.
  • Du har 30 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 28-Nov-2010 till 26-Feb-2011
  • Din andra trimester varar från 27-Feb-2011 till 28-May-2011
  • Din tredje trimester varar från 29-May-2011 till 04-Sep-2011

film

Har fått lite färg idag på kroppen :) Nöjd :D Blir att pressa lite till imorgon innan jag ska till barnmorskan . Lite färg måste jag ju ha på kroppen :P

Nu blir det kolla film med älsklingen som vi hyrt  *The black heart* heter den hoppas den är bra , och så blir det lite popcorn och läsk med . Så säger godnatt nu nattinatti

slapp

Precis hemkommen från att ha legat på stranden halva dagen och på mammas och pappas tomt andra halvan av dagen då det började blåsa så mycket vid stranden + att candy min brors kattunge inte skulle vara helt själv.

Så nu står jag och håller på med maten idag blir det ris, nuggets och sås . Är så hungrig så att magen skriker men ska nog vara klart vilken minut som hellst nu :)

yeah

Nu har vi precis kommit hem från mamma och pappa , jag har suttit och gjort mitt sista repitistions prov på körkortet och klarade de :) stolt :D nu blir det lite tv tittande och kvällsmat innan vi ska gå och lägga oss .

Körde inom okq8 parkering när vi va på väg hem då de stog massa folk där , där nere va hanna , dennis och kalle med flera , och dani fick leka med hannas chihuahua pojk bambam hon va helt överlycklig hon låg och gnydde i bilen på vägen hem , tror inte hon ville åka :/ stackarn men dom får leka en annan dag


Älsklingen smyg fotade mig när jag va i vattnet när vi va och badade med hundarna

Handla

Nu är disken klar så nu blir det att packa in sig i bilen och åka till maxi för att handla lite saker som behövs för veckans middagar :) + glass är jätte sugen på twister :P

:)

Nu har vi nyligen kommit hem från johans föräldrar tog dani och tella med oss på en promenad ner till vattnet både dani och tella simmande men dani är inte lika glad för det som tella :P jag va också i men bara till knäna hade jag haft badkläder med mig hade jag mer än gärna badat va jätte skönt i vattnet :) så blir förmodligen att åka och ta ett dopp lite senare.

Just nu håller johan på och klipper och ansar ogräs i trädgården , de kan behövas kan jag säga växer hur snabbt som hellst .
Jag ska snart ställa mig och ta disken och plocka fram köttfärsen ur frysen till dagens middag, idag blir det spagetti och köttfärsås :)

1/8 -11

Igår firade jag och min älskling 3 år tillsammans , fattar inte hur tiden kan ha gått så fort känns inte som 3 år :P

Menar är lika nykär i han som jag va för 3 år sedan , får fortfarande fjärillar i magen :)

Vi blev tillsammans på sailet här i karlskrona , han kom till mig när jag va på jobbet den dagen och de va då vi hade vår första kyss , kommer till och med ihåg första gången vi höll handen , den kvällen på väg ut till hasslö i hans rosa 740 , när vi råkade stöta imot med händerna sen slutade de med att vi höll handen hela vägen .

Han gör mig så himla lycklig han är en helt underbar pojkvän och är helt övertygad om att han kommer bli en lika underbar pappa .

Igår på förmiddagen så åkte vi till stranden och låg där och myste och fikade , kände på vattnet med men blev inget badande va iskallt :P
Sen åkte vi hem och gjorde middag de blev kött , klyftpotatis och rödvinssås . jätte gott :D
Och sen åkte vi in till stan och gick på bio blev poppers pingviner , jätte söt och jätte rolig film :)

Sen bara myste vi hela kvällen helt underbart .


En gammal bild på oss <3

Suck

Tydligen så har inte mina tidsinställda inlägg lagts upp under helgen suck !!!

Men har iaf spenderat helgen nere i Helsingborg på helsingborgfestivalen men massa trevligt folk :) de är faktiskt rätt roande och kolla på fulla människor när man själv är nykter man har alltid något att skratta åt iaf :P

Kollade på the sounds och prebenspågar på fredagen och på lördagen kollade vi inte på några band för lagom när vi kom in började ös regna så gick hem till tanja och erson istället :)

Har inte så jätte mycket mer att berätta om helgen faktiskt mer än att man va rätt svullen om fötterna efter allt gående :P

V. 35



Gravid vecka 35

Bebisen

Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.

 

Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.

Du

Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka "ska bebisen aldrig komma ut?". Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

 

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

 

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!


RSS 2.0