kvällen :)

Kvällen bestod av att gå ute på tromtö och grilla med baby och hans föräldrar och hundarna såklart :) va jätte mysigt även om terängen va lite små jobbig :P Badade fötterna också de va jääääätte kallt , tycker inte om att bada i havet om jag gör de så ska de vara varmt och då menar ja över 25 grader :P

Magen 26+1

Tog en ny bild på magen idag som jag ville lägga upp :)


så skönt väder

Så skönt väder vi har fått nu om man jämför med veckan som har varit nu är de soligt och varmt och då va de regnigt och kallt .

Idag har jag, älsk ooh lilla Dani varit ute och gått på knösö , hade också med oss en filt och lite fika , jätte mysigt va nog där i nästan 2 timmar och bara myste och lekte med Dani :)



Lilla Dani när hon ligger och njuter i solen :)

Gymmat

Har precis gymmat i 1 h skönt att orka ta sig till gymmet igen och så skönt att få röra på sig får bli oftare dehär nu måste vara i bra form inför förlossningen så man orkar ligga där :)

hänt idag :)

Idag har jag fått lite gjort iaf :P har varit och fått mina papper på skrivna av arbetsförmedlingen ska bara lägga de i ett kuvär och skicka iväg de :P sen måste jag leta upp adressen så jag kan skicka mitt havandeskapsbevis till försäkringskassan .

Någon som har adressen liggandes?

Har också köpt lite grejer på stan idag med mitt hjärta han köpte 2 par shorts, 1 pike, klocka och solbrillor . Han behövde lite nya kläder så får passa på när man har pengar :)
Köpte också en Babybok kan lägga ut bild på den sen den är så fin.

Va också ute hos min mormor och morfar och tog en fika kaffe, jordgubbar och bullar . Mumsigt :)

Har också hållt på massor i trädgården både vattnat, klippt och planterat . Så jag hoppar att jag iaf har fått lite färg på kroppen kan behövas jag känner mig som ett vandrande spöke ungefär ..

Snart hade jag tänkt börja med maten blir att pröva någonting nytt idag , de som dom gör reklam om på tv dolmio eller va de heter :P får se om de är gott


Vecka 26 :D



Bebisen

Den här veckan blir din bebis drygt 23 cm från huvud till stjärt och väger omkring 900 gram.

 

Efter att i en månad har haft ögonen slutna så börjar bebisen att öppna dem under denna vecka. Ögonen är nästan helt färdigutvecklade.

 

Bebisen kommer att fortsätta att bilda underhudsfett, även om det vid den här tiden fortfarande är ganske liten och tunn. Vid förlossningen kommer den att ha samlat på sig tillräckligt för att klara den tuffa världen utanför livmodern och för att få det typiska rultiga bebisutseendet.

 

Blodkärl bildas i lungorna för att förbereda dem på ett liv utanför livmodern. Blodcirkulationen är fullt fungerande och navelsträng, moderkaka fortsätter att växa för att kunna försörja det allt större fostret. Moderkakan är nu nästan lika stor som bebisen.

 

Även om det fortfarande är alltför tidigt för din bebis att födas så skulle den nu har c:a 70% chans att överleva om den föds på ett sjukhus med rätt resurser.

Du

Övre delen av din livmoder är nu c:a 6 cm ovanför din navel, och du kommer fortsätta att växa ungefär 1 cm per vecka. Om du har ätit balanserat och närigsriktig kost har du förmodligen gått upp omkring 7-10 kg fram till nu.

 

Eftersom bebisen ligger högre upp i buken nu så kan det hända att du ibland upplever att det gör ont under revbenen.


Bilträff

Sitter just nu i bilen medans älsklingen tvättar av den till bilträffen , han är snart klar hoppas jag så vi kan köra och möta upp oskar och Max vid väla för att sedan köra vidare :) får se om jag hittar några snygga japanska bilar som är värda att ta kort på :p

Snart sängen

Har träffat maddis och oskar ikväll och snackat lite och nu sitter vi hemma hos emil johans bror ska sova här denna helgen :) min mage är så hård idag så de känns som om de är ett bowlingklot i magen de är jätte jobbigt hellst när jag behövde sitta stilla så länge i bilen , men nu ska jag snart krypa ner iaf är jätte trött

På väg :)

Nu har min älskling kommit hem och vi har redan packat väskan för att åka iväg igen är på väg ner till Helsingborg , eller är snart där bara typ 5 mil kvar :p ska bli skönt och roligt att få träffa dom där nere :) skriver mera sen vill inte bli åksjuk

färdig

Är nu klar för att ta bussen om 20 minuter in till stan för att gå och sola :P sen när jag solat ska jag fixa mig innan jag går ner till salongen och möter mamma , ska gå på stan en runda :)

:)

Har precis ätit frukost snart bär de av till huset för att fixa mig för att sedan ta bussen in till stan för att fixa massa grejer :)

100 dagar kvar <3

Idag är det bara 100 dagar kvar tills den lill* är beräknad att komma ut :D



Detta är mina två brorsbarn Oliver och Alvin när dom va bara några dagar gammla



Och detta är min brorsdotter Nathalie när hon va några timmar gammal

Bilderna är några år gammla men tänkte de passade bra med några bebis bilder :)

Faster älskar er massor <3

sängen

Ne nu tar jag hunden och går och bäddar ner oss i sängen om inte hon vill gosa med med sin *morfar* vill säga :P

Har hela dagen uppbokad imorgon så får blogga när jag tar mig från ett ställe till ett annat :)

Natti Natti på er !

fix

Nu har jag färgat och noppat ögonbrynen blir snart att fixa lite på naglarna igen :) man kan behöva att ta hand om sig själv ibland !

Precis fikat

Har precis suttit ute och fikat med mamma blev kaffe , jordgubbar och sockerkaka . Måste få lite energi när man varit och handlat både med mormor och åt oss själva :)

Men om 1 h så ska vi börja med maten , blir kycklingsallad mumsigt :D

dumma

När jag låg i sängen för en stund sen va himmlen helt klarblå sen när man stiger upp så börjar de molna på inte kul allt hade gärna haft lite sol så jag hade kunnat lägga mig ute en stund :)

Snart blir det frukost sen ta en dusch med hårinpackning , mitt hår blir jätte tort nu under gradiviteten så måste göra hårinpackning ofta .

Sen slutar mamma vid 1 och då ska hon åka med mormor till affären och medans dom handlar tänkte jag ta dani och börja gå ut till dom är typ 6km ut dit eller något så får dom plocka upp oss på vägen sen :)

Ne nu kurrar magen så måste gå

inte möe gjort

blev inte så mycket gjort ute innan de började spöregna så gick in och puzzlade lite istället :)

pratade nyss med körskolan också så har bokat in lite flera körlekstionen + riskettan ska ringa om halkan imorgon och få den inbokad , har också fått lite uppgifter och göra hemma så allt blir lättare för mig sen :) längtar så att ha körkort vill ha det NUUUU , känner på mig att detta kommer gå någolunda snabbt :)

rastlös

Sitter hemma i huset nu och kollar på tv men är så rastlös så även om inte vädret är så bra regnar lite då och då så måste jag ut och fixa lite i trädgården kan inte sitta stilla mera , bilder kommer sen på mitt jobb :)

vaken

Nu har man hunnit vakna till och fått i sig lite frukost , är inte så sugen på mat längre magen typ knyter sig :(

Nu blir det kaffe innan jag ska göra mig klar för att gå bort till huset och fixa ute om de inte regnar mer vill säga :P har ju sovit hos mamsen och papsen inatt tycker inte om att sova själv även om jag har världens bästa vakthund

Bakat :D

Har nu bakat blev sockerkaka orkade inte anstränga mig så mycket :P men de är gott de med. Just nu står den i ugnen men sen blir det kaka och kaffe när mamma kommer hem från jobbet :D





Detta är inte min kaka utan tog denna bilden från google har inte min datakabel med mig

kollar bil

Sitter just nu och letar efter en bil på blocket måste ju ha en annan bil nu så man får plats med barnvagn och sånt sen vill ha en volvo v70 men får se va de blir tillslut hittade nyss en fin v40 också :P

:)

Har precis ätit lite så nu smälter jag maten innan jag tänkte gå bort till mamma och pappa även om dom inte är hemma så är de skönt och vara där , tänkte baka lite eftersom jag inte kan baka här hemma förens vi fått en ny spis ... Får fundera på vad jag ska baka bara , några förslag ?

just nu

Blev inget jobb idag så blev inget solande heller orkade inte springa runt på stan när jag lika gärna kan åka hem och göra något vettigt och mysa med min lilla vovve :)



Blir lite lunch nu sen blir det börja städa och styka kanske kör en tvättmaskin också har ändå inget bättre för mig ju :p

Nyvaken men helt slut

Har precis vaknat med är helt slut i hela kroppen och har ont överallt, har vaknat några gånger inatt att jag legat konstigt typ på armen så den somnat :p men men får dra mig upp ur sängen ändå ska göra mig iordning och äta sen in till stan och köra med körskolan sen får jag försöka fördriva tiden tills sara hör av sig om jag ska jobba eller inte kanse blir gå och lägga sig i solariet i några minuter :)

de jag gjort idag

Vaknade imorse för att jag mådde dåligt såg som massa eldflugor framför ögonen och hade jätte huvudvärk så kollade på internet och där stog de att de kunde vara havandeskapsförgiftning så ringde min bm och fick komma in och ta massa tester men allt såg jätte bra ut så vet inte vad de va faktiskt , kunde komma av stress med men är inte alls stressad :/

Har också varit ute hos mormor o morfar och fikat och hjälpt mamma hänga upp gardiner där ute , va också på promenad och plockade liljekonvaljer dom luktar såå gott :)

Sen har vi handlat blommor till mamma och jag har lagat middag , blev pannkakor , mumsigt

Nu har jag precis kollat på total black out tycker de är jätte kul när dom är så fega med de kan ju man bara sitta och säga i soffan hade nog inte själv varit mycket tuffare där :P

Snart blir de promenera hem och sova ska köra och jobba imorgon

Vecka 25 idag :)



Gravid vecka 25

Bebisen

Din bebis är nu drygt 22 cm från huvud till stjärt och väger omkring 850 gram. Tänk dock på att foster växer olika fort från omkring den 20:e veckan så om din bebis skulle avvika lite från det genomsnittliga så är det i sig ingen anledning till oro.

 

Om bebisen av någon anledning skulle behöva förlösas nu så skulle det ändå ha en god chans att överleva utanför livmodern, tack vare en enorm utveckling inom neonatalvården. Respiratorer, monitorer och mediciner kan hjälpa en ännu omogna kroppen att klara sig utanför livmoderns trygga värld. Bebisen skulle behöva stanna några månader på sjukhuset eftersom den ännu är mycket mottaglig för infektioner och andra komplikationer.

 

Man kan nu höra bebisens hjärta med en dopplermonitor eller ett steoskop, och din partner kan kanske till och med höra det genom att lägga örat på rätt ställe mot magen.

 

Bebisen kan nu göra mer saker med sina händer, som till exempel knyta dem till nävar och ta tag i och hålla sina fötter. Det är också nu som den börjar föredra höger eller vänster hand.

 

Bebisen sover och är vaken efter en viss rytm under dygnet, något som du också förmodligen märker av.

Du

Din livmoder har vuxit ordenligt senaste veckan och är nu ungefär stor som en fotboll. Översta delen av livmodern befinner sig nu ungefär mitt emellan naveln och bröstbenets nedersta del.

 

Vissa kvinnor upplever flest fosterrörelser när de vilar.



övningskört

Har varit ute och kört med pappa idag gick sådär tyckte jag gick bättre förra gången menmen alla har dåliga dagar .


Har också varit och handlat lite så jag klarar mig medans älsklingen är iväg :P  Nu blir det lite mys framför tvn med lite körkortspluggande

hos mamma o pappa

Sitter hos mamma och pappa och tar de lite lungt innan man ska ut och övningsköra om någon timme .

Har umgåtts med min bror och baby hela dagen har varit ute och träffat mormor o morfar sen varit hos min moster + familj :) är ganska trött just nu eftersom min pollenallergi blir värre när de blåser så mycket ute . Blir sängen tidigt ikväll för imorgon åker älsklingen till oskarshamn och jobbar i 5 dagar.

Magen :)


18:22 och jag lever :D

nu är kl 18:22 och jorden skulle gå under 18:00 vet inte med er men jag är fortfarande livs levande och de hoppas jag att ni med är :) frågan är vad han säger nu flyttar han fram de ännu 10 år ?

Lunch :)

Sitter och äter på jobbet just nu äter kycklingsallad mums :) Svar på kommentarer : allt är jätte bra med mig är på toppenhumör :). Och nej jag tror inte jorden kommer gå under idag han som har sagt detta har sagt samma sak andra år också så tror de är en bluff . Tycker de är dumt att dom låter honom gå ut med sånt förra gången han sa att de skulle gå under 21/5 1994 tror jag de va vet inte exakt år men då tog 5000 människor livet av sig för att han gick ut med de :/

Nyvaken :)

Ligger nu i sängen nyvaken och myser med 2 hundar och lill*n som rör sig massor i magen.. Johan är just nu i Emmaboda på strippen (bilträff) hade gärna velat följa med men känner att jobbet måste gå före. Nu ska jag ringa min snutt sen börja göra mig klar för att ta bussen om lite mer än 1 h :)

snart sängen

idag har jag jobbat från 13-18:30 skönt att vara igång igen :)

har också kört första gången med körskolan , gick jätte bra tycker ja får se sen hur mycket jag får lägga på kortet men sånt man märker i slutet vill bara få de överstökat , ska köra med pappa på söndag sen med körskolan på tisdag igen :)


Har också gjort mina naglar sommarfina blev väll sådär men får duga iaf



Klippte också av älsklingen de mesta av hans hår det behövdes kan ja säga , nu blir det sängen ska jobba imorgon mellan 11-18 ..

Natti Natti <3

Barnvakt

Sitter med älsklingen och är barnvakt åt lilla hollie som ligger och sover sen några timmar tillbaka , har hunnit med och plugga någon timme + att få en jävla huvudvärk så baby har masserat mitt stackars huvud . Är glad att jag har dig Johan <3

Paket :)

Glömde skriva för typ 2 dagar sen att jag köpte en bärsele för 150 kr knappt använd jätte fin :)





top 10

Tvättat babys bil idag :)

Denna bilden är tagen precis när han tog ut den tror jag :P



Nu är han ute och polerar och vaxar den inför lördag emmaborda strippen han är uttagen till tävlingen top 10 :)
Är stolt över dig älskling vet hur mycket bilar betyder i ditt liv.


För mig blir det att försöka städa lite här hemma sålänge ska iaf dammsuga :)

snart åka iväg

Blir inget jobb idag heller men är ändå massa att göra , ska tvätta bilen, klippa älsklingen sen ska vi vara barnvakt åt lilla hollie ikväll + att jag måste hinna plugga lite mer innan min körlektion imorgon. Får se vad man gör först :p

Mötet idag

Mötet idag va faktiskt väldigt givande sånt man aldrig tänkt på att man kan göra och hur mycket man kommer få på ett ungefär och vad man kan få för olika bidrag . Rekommenderar det verkligen vill man gå på ett sånt möte går man in på www.forsakringskassan.se sen trycker man på förälder, information till dig som är förälder eller ska bli förälder sen står det om du vill anmäla dig till informationsträff , väldigt enkelt att hitta :)

Pause :P

Har lite pause nu hemma hos mamma och pappa äter en macka och chillar lite mellan mötet och körningen , ska alldeles strax ut och övningsköra med min pappa inför fredag :) på fredag ska jag köra med körskolan för första gången innan jag börjar min intensivkurs :)

tidsfördriv

Har börjat på ett 1000 bitars puzzel som tidsfördriv och avslappning så ska sätta mig och puzzla lite innan vi ska köra om 30 mintuer :)

Jätte pigg idag konstigt nog

Godmorgon :) idag ska jag på möte på försäkringskassan de är ett möte för blivande föräldrar lite om att vara hemma och ersättning och sånna andra saker som kan vara bra att veta , kom inte ihåg vem faktiskt som rekomenderade mig att gå på detta men gör det någon nytta så visst gärna för mig :) Fick reda på igår när jag va hos doktorn att dom vill göra en till operation på mig så sen när pyret är ute så blir det att operera vänstra foten också ... Men nu måste jag ner och äta frukost magen kurrar massor

Sängen

Efter lite diskande , sopsortering , målande , puzzlande och lite fix ute så är det dags för sängen blir upp tidigt imorgon för att hinna göra någonting innan vi ska köra till Karlshamn för möte på försäkringskassan dom hade inga tider i karlskrona fören efter sommaren lite väl sent då tycker ja . Men nu ska jag försöka sova även fast lilla/en leker boxningsmatch

Beställt biljetter :)

Har beställt biljetter till imorgon Pirates of the caribbien 3D :) Ska bli kul ska gå med mamma , pappa , älsklingen , min bror marthin och hans flickvän petra :)

Barnmorskan

Kom precis från barnmorskan och allt såg jätte bra ut dom tog blodprov och blodtryck , blodtrycket såg brs ut likadant magens storlek :) fick också höra lilla/ens hjärta ett hjärtljud på 156 :)

Väntans tider

Sitter just nu i bilen och väntar på att älsklingen ska bli klar på nics jobb så vi kan fortsätta bilfärden in till stan och bm så får vi se sen vad dom säger :)

Vaken :)

Har vaknat lite till och från hela morgonen men nu är jag vaken för att inte somna om :) ska fixa lite här hemma innan jag ska göra mig iordning för att åka in till barnmorskan :) spännande.. Blir ingen jobb idag heller pga vädret så blir nog hem till mamma och pappa en sväng och försöka göra klart gardinerna till vår himmelsäng. Men hörs senare innan de bär av mot stan

mys i badkaret

Har varit ute och gått med älsklingen och dani letade efter en sak som älsklingen tappade på vägen hem från gymmet och självklart hittade jag de :) nu blir det lite mys i badkaret med alkofritt vin ,tända ljus och ansiktsmask :)

inget jobb idag

Blev inget jobb idag pga det dåliga vädret lite onödigt och sitta där inne 3 stycken och inga kunder :P men de är skönt att få vara hemma en dag extra :) slappa lite inför imorgon det är mycket som ska göras imorgon . Först ska vi till barnmorskan och mäta magen och lyssna på hjärtljud sen jobba sen på kvällen så ska jag till sjukhuset och träffa min läkare om mina fötter , så man får någon rätsida på de .

Anledningen till att jag har opererats och går till sjukhuset lite titt som tätt är för att för ungefär 6 år sedan så hoppade jag studsmatta och foten vek sig. Då åkte jag in till sjukhuset men dom sa att de bara va en svår stukning men efter de så stukade jag foten kanske 1 gång i månaden (jätte jobbigt)

Så i november 2009 bestämmde dom sig för att öppna upp ena foten och det visade sig att mitt ledband i högerfoten hade klyvts på mitten och att jag hade benfragment i foten , och efter operationen så stukar jag fortfarande foten och den andra håller på och bli lika dan.

Så ska försöka få någon ersättning på detta + att dom kanske får öppna andra foten och kolla den med om den är likadan.



såhär ser foten ut en vecka efter jag stukat den ungefär när de mesta av svullnaden försvunnit

Vecka 24

Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

 

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

 

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

 

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

 

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

 

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.

Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.



ikv ishockey

Ikväll är det ishockey på tv så blir att kolla på de , spännande :) Finland möter Sverige !




SUOMI SUOMI SUOMI

massa jobb här hemma

Har massor av jobb att göra här hemma , älsklingen har idag hällt ut jord där de ska bli gräsmatta och jag har skruvat ihop spjälsängen och hjälpt till och kratta lite. Ska snart ställa mig och ta disken och sätta igång en tvättmaskin innan vi ska åka ut till johans föräldrar och grilla :)

gårdagen

Går dagen bestog av att jobba mellan 12-20 och sen hem och mysa med min älskling blev 2 st filmer och annat gottigt :)

helt slut

Är helt slut idag åt typ vid 11 tiden en stor tallrik gröt sen vid 12 gick jag och skulle vila en stund sov i två timmar :P men skönt va det iaf :D

Nu är finaste älskling i kastrup snart är han på tåget påväg hem synd att redan hit ska ta så lång tid bara lite mer än 3 h tåg . blä !

Ne nu måste jag göra något så att tiden går fortare fast inte för fort måste hinna fixa mig till ikväll och kyla mitt vin :)



Sånt man märker sen om det går och dricka eller inte :)

Bikini

Har hittat den perfekta bikinin på tradera helt oanvänd får se om jag vinner den så får ni se en bild på den :) den är klar om 4 dagar och 9 h jag håller tummarna :D

kläd problem :(

Sitter och funderar vad man ska ha på sig imorgon ska på en 18 års fest sen in till stan och följa med folket ut men vet inte vad jag ska ha på mig vill se bra ut och inte se ut som ett hus :(

vilka problem man har när man börjar bli stor om magen

115 dagar kvar

Idag är det 115 dagar kvar till vi är beräknade att bli föräldrar :D







En natt när himlen var stjärnklar tänkte jag på dig så underbar.


Jag såg dina ögon framför mig så fina och jag önskade att de för evigt var mina.

Det var som om gud plockat ner allt stjärnor till dig så att dina ögon kunde glittra så otroligt vackert för mig

Den natten förstod jag vad jag länge hade kännt.

Att du var det bästa som mig någonsin hänt och varje gång jag stjärnorna ser Älskar jag dig bara mer och mer !






slutade tidigare idag

Blev inte att jobba till 20 blev bara till 18 fanns inte så mycket att göra.. Idag skrev jag in mig på körskolan så blev 1700 kr fattigare sen så ska jag köra nästa fredag för att dom ska kolla hur jag ligger till :P är nästan lite nervös måste tvinga pappa att köra lite med mig innan. Men nu blir det äta paj med Mamma och läsa i mina körskoleböcker :) Imorgon kommer min man hem också , längtar massor <3

typiskt mig

Ska sätta mig och fixa mitt hår så har jag glömt platttången hemma så typiskt mig jag glömmer alltid saker jag ska ha med mig , så fick bli att ta allt hår och göra en fläta som går runt huvudet :) snart blir de att göra sig klar för att ta bussen till stan och fixa allt de jag ska göra :)

Suck !

Är jätte irriterad när man äntligen har sovmorgon så ska hunden väcka en två gånger och ska ut och kissa först vid 4:15 sen vid 7:30 blir galen bara för att jag skulle få sova :( När vi är hemma får man dra upp henne ur sängen vid 11 för att hon inte ska ligga där mer men inte här , suck hoppas bara jag kan somna och njuta lite till av min sovmorgon

Körkort



Ska in på körskolan imorgon med *Walk In Drive Out* och kolla vad de skulle kosta för mig att ta en intensiv kurs :)

Kan behöva ett körkort nu när bebis är påväg och allt :)

träffat mormor o morfar

Idag jobbade jag till klockan 5 sen åkte ja ut till mormor o morfar och tog en fika :)
nu ska jag hjälpa mamma att lägga ut en spishäll på blocket sen ska jag nog sätta mig och fixa mitt hår inför morgon dagen :)
imon ska jag till af igen och sätta upp mig på timanställd istället för heltid sen ska jag nog gå på stan en liten runda innan jag börjar jobba vid 3 :)

Semester



Sitter och kollar på resor till Thailand och längtar.
Har planerat att åka om ungefär 1 år om inte längre framtiden.
Men drömmer mig redan bort ,
Har redan börjat spara undan massa pengar till de så att de blir en resa att komma ihåg :)

fix

Sitter just nu framför tvn och slappar ska snart hoppa in i duschen sen ska jag fixa håret och naglarna så man har de gjort så man slipper känna sig helt blä . pratade men älsklingen innan med gud va jag saknar honom!!! <3

Sitter på jobbet :)

Sitter på jobbet och slappar lite när jag inte har några kunder men är så trött så de känns som om jag ska trilla av pallen ungefär :p skönt att jag bara jobbar till kl 5 idag så man kommer hem lite i tid och får varva ner lite :)

Brände mig idag :(

Brände min stackars hand idag på jobbet så har jätte ont med har inga brännblåsor så hoppas de går över . Smeten på jobbet som vi gör vofflor av när jag hellde på smeten på gärnet va den för lös så skvätte massor :(

är riktigt trött idag blir nog en kvälls macka snart sen blir de sängen har ju öppningen imon .

Vecka 23 :D


Nu är bebisen omkring hela 29-31 cm och väger ungefär 575-690 gram. Den ser vid det här laget helt mänsklig ut och liknar en liten bebisdocka. Ansikte och kropp liknar dem hos en nyfödd.

 

Bebisen bildar underhudfett i rask takt men ser fortfarande lite röd och skrynklig ut eftersom huden bildas i en snabbare takt än underhudsfettet. Den röda färgen kommer av att huden börjar förlora sin transparens och bildar pigment. Du känner antagligen bebisen röra sig en hel del där inne när den sparkar och slår på livmoderväggarna. I takt med att den växer blir det mindre och mindre plats att röra sig. Ben, muskler och organ växer stadigt.

 

Bebisen rör navelsträngen och olika delar av sin kropp med händerna för att utforska. Den kan nu suga på tummen "på riktigt", istället för att bara stoppa den i munnen. Den fortsätter att svälja fostervatten och vätskan och sockret som den får i sig på det viset fungerar som ett komplement till den näring som den får från dig och moderkakan. Du kanske kan känna små "skutt" i magen när bebisen hickar på grund av vätskan den svalt.

 

Bukspottkörteln mognar och kommer att bilda insulin som hjälper till att bryta ned socker.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 3 cm ovanför din navel. Din totala viktuppgång ligger förmodligen omkring 7 kg . Du kan får s.k. Braxton-Hicks kontraktioner vid den här tiden. Dessa sammandragningar kommer inte regelbundet och bör inte kännas smärtsamma. De är till för att förbereda din kropp inför förlossningen, och kommer att öka i styrka allteftersom graviditet fortlöper.

 

Du kan kanske känna sammandragningarna om du lägger din hand på magen. Bebisen kan förmodligen känna hur livmodern mjukt klämmer och masserar den, men det skadar inte bebisen så det finns ingen anledning till oro.

 

Fet fisk kan vara nyttigt för bebisens utveckling och det finns tecken som tyder på att kvinnor som har fet fisk i sin kost föder barn med en bättre utveckling av synen, enligt en studie från universitetet i Bristol.



fullt ös

Igår va jag på ikea och shoppade loss med Jenny gick nästan 3000 men skönt och ha nästan allting köpt slipper jag tänkta på de sen så kan jag spara pengar nu ist :) Kommer bilder sen när jag skruvat ihop och fått de på plats :)

Sen när jag kom hem så kom tina och hollie till mig och sov över och idag har jag hållt på i trädgården och varit ute och gått i säker 1,5 h och lekt i lekpaken :)

Nu sitter jag vid datorn hemma hos mamma och pappa ska äta middag här eftersom att min man är i Bryssel igen och jobbar han åkte igår och kommer hem på fredag.

Paketet jag fick hem idag :D

Detta va i paketet jag fick idag :D






Har fått hem vagnen :)



Och ett Mumin påslakansett till vagnen ,
köpte med myggnät och regnskydd men de blir de inga bilder på :P

Fick även en present av företaget Anna&Axel som vi köpte grejerna av


kläderna jag köpt

Detta är kläderna jag köpt den senaste veckan inte världens bästa bilder med de är något iaf :)



Bh från H&M Organic cotton 99 kr  (super sköna)




Kjol från H&M 99 kr (skön med resår så jag kan ha den hela kommaren)



Mamma shorts från H&M 199 kr



klänning från Cubus för 199 kr




Köpte även Maddes studentpresent men den blir det ingen bild på ifall hon är här inne och smyger :P

Fått paket :)

Min mobil har varit död halva dagen så har inte kunnat blogga så nu sitter jag med älsklingens mobil och bloggar ist :) hämtade ut ett väldigt stort paket idag också :) så har massa bilder och lägga upp sen ikväll när man kommit hem och fått lite mat i magen :) idag har de varit lite mer folk och handlat på jobbet iaf men imon skulle de bli sol så då kommer de vara fullt ös medvetslös :p

Jobbet :p

Sitter på jobbet och har inte allt för mycket att göra idag heller tyvärr drygt att bara sitta hela dagarna. Köpte en ny bh idag och en kjol tänkte lägga upp bilder på allt ikväll de jag köpt senaste veckan :) ikväll blir de också kinamat med älsklingen och bio med massa trevligt folk :)

Konstig väder ute

Är jätte konstigt väder ena sekunden regnar de sen snöar sen haglar de sen skiner solen så har de varit hela dagen fram och tillbaka :p skönt att man slutar jobba om 40 minuter då blir det lägga sig i solariet en stund , kanske inte är de bästa men klarar inte av att vara såhär vit längre ...

Sitter på jobbet

Sitter på jobbet och har ingenting och göra så sitter och pratar med Frida :) har jätte ont i min näsa idag fick bordsbenet där igår när vi skulle montera igår så har en litet sår och lite svullen tur att den inte är blå jag som får blåmärken så jävla lätt . Höll på att försova mig idag med vaknade 20 min innan bussen gick , inte alls min dag idag :(

mys med snutt

Hemma från jobbet , fick handla och tanka och lite sånt innan vi åkte hem och nu sitter jag i soffan och är jätte mätt men fryser som bara den funderar på att ta ett litet bad efter programmet en unge i minuten , varför heter de ens unge de är barn man föder inte ungar katter får ungar inte människor... ska skruva ihop våra utemöbler nu medans jag kollar på programmet :)

Slapp dag

Redig slapp dag idag på jobbet inte många som vill äta glass när de är kallt och blåser. Blir sitta och snacka skit kanske läsa en tidning eller något för här ska man sitta till kl 20:00 ikväll, jätte roligt :/

Gravid vecka 22 :)



Bebisen

Nu är bebisen c:a 19 cm från huvud till stjärt och väger omkring 470-575 gram. Kroppen fortsätter att utvecklas dag för dag och de inre organen specialiserar sig på sina funktioner. Fostrets lever producerar enzymer och ansvarar för nedbrytning av bilirubin, ett ämne som bildas när röda blodkroppar bryts ned.

 

Eftersom livslängden för röda blodkroppar är kortare hos foster än hos vuxna människor bildas mer bilirubin hos foster än hos vuxna. Bilirubin går från fostret genom moderkakan till ditt blodomlopp där din liver hjälper till att bryta ned bilirubinet. Efter förlossningen kan bebisen uppvisa tecken på gulsot till följd av höga halter av bilirubin som den nyfödda levern ännu inte kan effektivt bryta ned. Detta uttrycker sig som en gulartad ton på huden och ögonvitorna. Detta tillstånd räknas inte som allvarlig och behandlas ibland med ljusterapi då ultraviolett ljus hjälper till att bryta ned bilirubin.

 

Bebisens sinnen utvecklas snabbt och tack vare en komplett uppsättning neuroner i hjärnan kan nu omgivningen och den egna kroppen utforskas, främst med hjälp av känseln. Känslen är ett av de första sinnena som utvecklas och bebisen kan röra sitt ansikte eller känna armar och ben.

 

I äggstockarna hos flickor finns redan alla de primitiva ägg bildade som hon kommer ha under hela sitt liv, och livmodern är fullt utvecklad.

Du

Övre delen av livmodern befinner sig nu c:a 2 cm ovanför naveln och du känner dig sannolikt ganska tillfreds och bekväm med graviditeten. Magen är ännu inte så stor att den blir ett irritationsmoment i de dagliga rutinerna, och du kan förmodligen sitta och böja dig utan alltför mycket svårigheter.

 

Om du under tidigare veckor lidit av illamående så finns det en god chans att det har gått över vid det här laget.

 

Din blodvolym har ökat för att fylla behovet av ökad syresättning och näringstransport till fostret. Det mesta av ökningen är blodplasma vilket leder till en utspädning av de röda blodkropparna, något som kan leda till fysiologisk anemi, eller blodbrist. Måttet på denna utspädning av blodet kallas hematocrit och når sitt lägsta värde omkring den här perioden, efter vilken den ökade produktionen av röda blodkroppar börjar komma ikapp.

 

Det kan vara en god ide att låta läkare eller barnmorska kontrollera att du inte utvecklat en allvarlig blodbrist.



snart blir de dejta kudden

Har duschat och skrubbat hela kroppen, så skönt. Har också fixat mina naglar det behövdes kan jag säga. Nu ska jag ringa älsklingen sen ska jag och dani gå och dejta kudden så vi orkar upp imorgon :) ska ju jobba imon

Bläää

Sitter på tåget och mår jätte illa och fryser känner mig inte alls bra sen ska man behöva ta bussen från stan till nättraby för mamma jobbar och pappa tog en öl till ishockey matchen :( känner att den biten som är kvar tills jag är hemma kommer att bli jätte jobbig...

På tåget hem från malmö

Sitter just nu på tåget på väg hem från Malmö , älsklingen kunde inte följa med han kan ju inte lämna sina arbetskamrater i sticket så han kommer imorgon istället :) nu blir det läsa en tidning och försöka få tiden att gå snabbt tycker de är så långtråkigt att åka tåg ,

Mammas Prinsessa

Mamma saknar sin lilla prinsessa där hemma , snart är jag hemma hos dig.
Har jätte svårt att vara utan henne känner mig så elak när jag åker iväg



Bilden tog jag i vintras när jag , johan och prinsessan va ute och gick <3

svar på kommentar

va spännande med en liten bebis! :) va lillan/lillen planerad eller hur märkte/reagerade du och din pojkvän när ni fick veta att ni väntade barn :) Grattis till graviditeten, och fortsatt trevlig helg :) Vi har ju pratat om barn och sånt med de va ju inte planerat att de skulle bli nu, men så blev det och de är vi jätte glada för :) vi anade ju något eftersom jag kände mig lite små konstig så när stickan visade + så va de inte någon jätte stor överaskning. Tack , ja de får du med ha och alla ni andra med som läser min blogg :)

mysigt

Hade jätte mysigt igår va ute och träffade johans farbror jonas dom tog några öl och jag drack en alkoholfri hallon drink som va jätte god faktiskt :) Sen så va vi ute med dom som johan jobbar med de va med trevligt men vi gick till ett ställa som va piss dyrt , de va typ en gammal tågstation och inträdet kostade 220 stänn och musiken va inte ens bra på stället. Men nu ligger jag i sängen med datorn i knäet har legat här en bra stund känner jag men de är skönt att bara få slappa lite. Älsklingen va uppe med frukost på sängen till mig typ vid 10 tiden va gott med mat i magen. Nu väntar jag bara på besked om älsklingen får åka med hem idag eller inte så jag kan beställa biljetter isf annars får jag åka själv hem.

RSS 2.0