Bad

Har så ont av sammandragningar så nu efter maten så går jag lägger mig i badet med ansiktsmask och försöker slappna av lite , kan behöva de , avslappning+egentid

Beställning

Har nu skickat in en beställning på IF att få hyra en bilbarnstol av dom + att man får den sista , de kostar 89 kr i månaden om du är kund och 109 om du inte är kund .

Sen kan du ju välja om du vill ha ett paket eller om du bara vill hyra en stol :) fick detta rekommenderat av en tjej kompis så tänkte att de va värt att pröva till första barnet iaf :)

Så här ser stolarna ut !



Finns i färgerna blå , grå/beige och grå .. Vi valde den grå/beige.

Riskettan

Precis hemkommen från riskettan på körskolan som handlar om alkohol och droger i trafiken , väldigt lärorikt men de va jätte känslosamt när dom visade filmerna , en om folk som kört rattfulla och en om en tjej som blev påkörd av en som va alkoliserad och hennes bil började brinna hur hon får leva med sina brännskador och hur hennes pappa tar hand om henne . Nu ska jag vila lite innan älsklingen kommer hem från jobbet

Hemkommen

Nästan precis hemkommen från johans föräldrar har hunnit ta en snabb dusch och hänga lite tvätt , dom fick bli mina provsmakare och dom tyckte de va jätte gott de gjorde jag och älsklingen med kladdkaka + vaniljglass = smaskens :D nu ska jag sova ska upp tidigt imorgon och göra riskettan (alkohol och droger i trafiken) natti natti

Baka kaka :D

Kladdkaka med after eight
Ca 10 bitar

Ingredienser:

  • 100 g smör eller margarin
  • 100 g (12 rutor)after eight
  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1,5 tsk bakpulver

Glasyr:

  • 150 g (18 rutor) after eight

Gör så här:

Smörj och bröa en form med löstagbar kant. (Om du använder en teflonform behöver den ej smörjas och bröas.)

Smält smöret i en kastrull på svag värme. Ta bort kastrullen från värmen innan smöret är helt smält och rör om så att det sista smälter. Lägg därefter i mintchokladrutorna (after eight) och låt dessa smälta. Rör om till en jämn smet.

 

Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Rör om eller kör på lägsta hastigheten med elvispen.

Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Rör ner blandningen i chokladsmeten. Använd sked eller elvisp på lägsta-till-medel hastighet.

Häll smeten i formen och grädda sedan i 18 minuter i 175 grader i mitten av ugnen.

 

Ta ut tårtan och täck den med mintchokladrutorna till glasyren. Grädda ytterligare 3-5 minuter så att mintchokladrutorna smälter. Ta ut den ur ugnen och bred sedan ut den smälta mintchokladen så att den täcker hela kakan. Låt sedan kakan svalna och glasyren stelna och först därefter kan man ta bort den löstagbara kanten.

 

Får se hur de smakar om en liten stund tog ut min ur ugnen för ca 15 min sen :)


väntar

Orkade inte vara där längre än till 3 för fick så ont i magen så åkte hem till mamma och pappa vill inte vara själv när jag har sånna spänningar, på vägen dit köpte vi glass :)
de va massa mumsigt för har varit sugen på den glassen flera dagar , jag får köpa ett paket hos glass bilen sen :)
Nu väntar jag på att baby ska sluta så vi kan hem och laga middag



vill ut i solen

Nu har jag ätit och fixat lite så nu blir det ställa sig vid spisen och göra pannkakor som jag ska bjuda min underbara blivande man på till lunch :) Har några viktiga samtal att ringa idag med innan jag ska åka till baby . Hade bara velat lägga mig i solen just nu och slappa men de får vänta till lite senare .

:D

Fick hem tiderna idag om när jag har uppkörning och uppskrivning :) happy happy , hoppas bara jag klarar de sen när de är dags :) Nu blir det mysa lite med baby framför en film


När min mamma väntade mig så ville jag komma ut nu runt vecka 30+1 +2 men som tur va stoppade dom de , hoppas min lill* plutt vill stanna där inne några veckor till

klantig som jag är :P

Nu är man vaken sen ett bra tag tillbaka men innan när jag precis vaknat så skulle jag gå in i badrummet då slog jag i tån i väggen så den började blöda sen vrider jag mig så knäet knäcker till ( vet inte hur jag lyckas )

Men nu har man lite frukost i magen så nu blir det smörja in sig lite sen ta Dani på en promenad bort till mamma och pappa och ser hur de går med den nya muren dom håller på och bygga :)

Magen


Brunnen

Kom hem till mamma och pappa för ett tag sen för att älsklingen skulle jobba några timmar , orkar inte sitta hemma själv :P

Idag har jag och baby legat på Ronnebybrunn och solat och badat , jätte mysigt



Tog denna bilden från deras hemsida men mina egna bilder kommer sen när jag kommit hem och lagt över dom från kameran

Va på bio igår och såg Super 8 , va en sån spontan grej hade inte så mycket och göra så blev sugna på att gå på bio så blev de :P   Tyckte faktiskt den va bra även om vissa grejer kanske va lite överdrivna .



Ne nu ska jag gå och starta kaffe bryggaren och göra mig en fralla börjar bli lite smått hungrig

Vecka 30 :D



Gravid vecka 30

Bebisen

Nu kanske det börjar kännas som att du varit gravid i en evighet och det kan vara svårt att tänka sig att du ska vara gravid i ytterligare 10 veckor. Men din bebis måste fortfarande växa till sig en hel del innan han eller hon är redo att komma till världen. Bebisen är nu 41 cm från topp till tå och väger omkring 1,4 kg.

 

Även om din bebis ligger skyddad av fostervattnet och livmodern kan den känna och reagera på smärta. Man kan se med ultraljud hur bebisen övar på att andas för att göra sig redo för världen utanför. Om den sväljer fostervatten i fel struprör kan du känna hur den får hicka

 

Om din bebis föddes nu skulle den kunna hålla sig varm utan kuvös. Huden börjar bli mjuk och len allteftersom underhudsfettet utvecklas. Fettet isolerar mot kyla och fungerar som en energireserv.

Du

Din livmoders översta del kan du nu känna c:a 10 cm ovanför navlen. Livmodern, moderkakan och vätskemängden kommer att öka stadigt under de kommande 10 veckorna och du kommer förmodligen att gå upp ungefär ett halv kilo per vecka.

 

Eftersom du blir större blir det allt svårare att röra sig snabbt. Du är inte längre så smidig och du bör vara försiktig för att undvika att trilla och skada dig eller bebisen. Tänk på att bibehålla en god hållning när du sitter och står; det kommer att underlätta för dig och minska risken för smärtor i ryggen. Du bör rulla över på sidan innan du stiger upp efter liggande position för att undvika att belasta magmusklerna som är uttänjda och svagare än normalt.


2011

I år ska vi uppleva fyra ovanliga datum: 1/1/11, 1/11/11, 11/1/11, 11/11/11 och det är inte allt ...
Ta de två sista siffrorna i det årtal då du föddes. Lägg till den ålder du kommer att bli i år, och resultatet kommer att bli 111 för alla(11 för de mindre)!

Detta är året för pengar! Oktober i år kommer att ha 5 söndagar, 5 måndagar och fem lördagar. Detta händer bara vart 823 år.

det sjuka är att de stämmer jag är född 91 och blir 20 = 111    älsklingen 87 + 24 =111   

Pröva själva !!!!

Bebis info

  • Första dagen for din senaste mens var 28-Nov-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 04-Sep-2011
  • Du är gravid i vecka 29+5
  • Bebisen väger c:a 1583 gram.
  • Bebisen är c:a 41,6 cm från hjässa till fot.
  • Du har klarat av 74% av graviditeten.
  • Du har 70 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 28-Nov-2010 till 26-Feb-2011
  • Din andra trimester varar från 27-Feb-2011 till 28-May-2011
  • Din tredje trimester varar från 29-May-2011 till 04-Sep-2011

slapp dag

Gick bort till mamma och pappa , vår lilla familj och väntar nu på att maten ska bli klar :P ska bli jätte gott med grillat , de är nog något jag aldrig kan få för mycket av .

Ikväll blir de förmodligen bara kolla film och plugga teori :)

Har bokat bio idag till Harry potter dödsrelikerna del 2 :) så blir bio den 13e


Skönt

De blev väldigt lungt här hemma igår vilket jag tyckte va väldigt skönt för va helt slutkörd är fortfarande de vill inte gå upp ur sängen än även om jag snart måste för snart smyger väll hungern sig på :p vad ska man göra idag då , har inget speciellt planerat och de är röd dag så de är inte allt för mycket som har öppet . Får väll gå bort till mamma och pappa sen och tetas lite med min käre broder :)

Midsommar

Har fått lite frukost i magen nu så nu blir de fixa sig lite och hänga upp tvätten och starta en nymaskin innan de är dags att åka ut till mormor och morfar :)

Vad ska ni göra idag på midsommar ?

städastäda

Har städat en hel del efter vi kom hem och hängt upp lite saker på väggarna och parsienner som vi inte ha vetat var vi ska sätta dom innan men nu börjar de komma på plats , jätte skönt . Nu ska vi duscha sen lägga oss i vår renbäddade säng och sova upp tidigt imorgon ska vara ute hos mormor och morfar vid 12 . Natti

hemma från lövmarknaden

Nu är man hemma från lövmarknaden har gått där inne sen halv 3 tiden så är ganska trött i fötterna och ont i ryggen , hittade inget speciellt heller köpte bara marknads godis , kollade på en tröja där de stog bebis på magen men slt S såg ungefär ut som en L .

Hämtade också ut mitt paket från ellos idag :) bilder kommer senare :)

Ska förmodligen hem till mamma och pappa sen och träffa min bror som kommer hem om inte han kommer bort hit :)

köpet+magen

Detta va de vi köpte på ekohallen idag + en bild på min mage när jag va i vecka 28+0


:)

Så skönt att vara hemma igen , brukar tycka de är avslappnande att åka bil men inte idag inte . Ska snart ta bild på de jag köpt och lägga upp ska bara sitta ner en liten stund i soffan och slappna av :)

Roadtrip

Är ute på en liten roadtrip med älsklingen först till ekohallen och nu sitter jag i bilen medans han är på biltema , så ni får se sen va jag köpt för roligt :) lite lång tråkigt i bilen men får roa mig med att leka med dani och hennes nya pipleksak hon fått :) magen känns jätte konstig idag helt stenhård och ibland kommer de strålande värk från magen och neråt men får hoppas de går över kan ju inte missa lövmarknaden imorgon :)

hemma igen

Är nu hemma igen efter handlandet , skönt !
Medand mamma och pappa va på systemet gick jag bort till maxi och kollade barn kläder eftersom jag visste att dom hade utförsäljning på de :) så blev en pyjamas och 2 par byxor köpta :)



Detta kostade bara 98 kr billigt enligt mig :)

Detta köpte mamma för några dagar sen har bara inte lagt upp det än :)



Köpte också dom första blöj paketen tänkte börja bygga upp ett litet lager så man slipper köpa blöjor varannan dag sen :P köpte 2 st paket från Libero 2-4 kg


:)

Nu har jag ätit och kollat lite tv nu ska jag börja göra mig iordning lite och vänta på att mamma ringer , måste göra något åt risbusken jag har på huvudet :P frågan är vad bara .

då va de dags

då va de dags för sängen igen :P ska ju upp någolunda tidigt imorgon för att åka och handla , har suttit och skrivit en inköpslista på det viktigaste :)
Jag och älskligen har också bakat cholkadbollar ikv , eller ja han gjorde smeten men jag rullade dom :P hehe men goda blev dom

irriterad

Är irriterad just nu , man försöker fixa något till midsommar och de va inte ens min ide att ha de här hemma hos oss men nu när de börja närma sig så hoppar folk av , är så jävla trött på detta rent ut sagt så nu skiter jag i vilket !!!!!

inget handlande

blev inget handlande idag mamma va för trött så blir imorgon istället , sitter just nu med min kaffe kopp och väntar på att älsklingen ska sluta . Hoppas han kommer snart vill fixa byrån så jag kan börja tvätta upp bebiskläderna snart .

:P

Nyss hem kommen till mamma och pappa igen efter att ha varit ute och överaskat mormor och morfar att tina va nere många år sedan dom träffade henne :)
Tyvärr ska hon snart åka igen då ska jag , mamma och pappa åka och handla eftersom att johan jobbar över idag igen . Men skönt att han jobbar över lite så får han förmodligen vara ledig på torsdag så att vi kan åka in till lövmarknaden :)

saknar

Saknar min gamla kropp som jag hade när jag gick 1a året i gymnasiet , men de är mycket som händer med kroppen på några år , men men får ta tag i träningen igen när pyret är ute :)


Sovit gott ?

Jag har sovit jätte gott inatt :) har fått i min frukost ska snart gå och duscha och göra mig iordning ifall man ska göra något sen när baby slutar .

Ska iaf bort till mamma o pappa sen och träffa en bekant till dom som jag inte träffat sen jag va liten. spännande :)

natti

Har precis grundat byrå delarna och kollat vad vi mer behöver köpa till bebisen i klädväg , måste åka till stan någon dag och köpa de den ska fara hem med från bb :) Men nu ska jag gå och lägga mig är jätte trött , nattinatti

beställt

Har beställt hem två stycken grejer från ellos , ni får se va de är när jag fått hem grejerna :)

Babybox

Har nu skickat in att jag vill ha en babybox från apoteksgruppen , så får åka och hämta den i veckan så får man se va de kan vara för roligt i den :) någon som vet ?

Blött

Skulle ta en paus hemifrån jag och dani så tänkte ta en lång promenad medas de ändå hade klarnat upp lite ,
slutade med att vi fick springa hem till mamma o pappa vilket va närmast
, kom dit och såg ut som två dränkta katter ungefär .
skönt att vi båda har torkat till lite nu :)

shopping :p

Fastnade framför datorn :P shoppar lite baby kläder , ska bara låta älsklingen kolla på det sen så att vi är överrens :)

Kom på de nu att jag måste kolla upp ett försäkringsbolag som jag vill ha till mig själv så att jag kan skriva över mig till huset någon gång :)

himmlen öppnade sig

Fy vilket dåligt väder vi har fått , för några veckor sen va de jätte varm och sol nu är det nästan mulet varje dag och regnar , lite små depprimerande faktiskt . För bara 5 minuter sen slutade de stört regna här höll på så i säkert 20 minuter nu kan man inte gå på vägen för de är så mycket vatten på den .

Nu ska jag gå och äta lite frukost innan jag ska börja fixa lite i baby rummet, ska åka bort sen och hämta byrån till baby rummet har ju bara lådorna här än så länge.

Vecka 29


Gravid vecka 29

Bebisen

Den här veckan är din bebis 26 cm från huvud till stjärt och 39 cm totalt. Den väger nu hela 1300 gram. Bebisen fortsätter att öppna och stänga ögonen inne i livmodern och kan urskilja siluetter av föremål, och även människor, om ljuset är det rätta.

 

Bebisen rör sig mycket och du kan antagligen känna många rörelser under dagen. Varje bebis har sin egen dygnsrytm och med tiden lär du dig känna igen dem. Vissa perioder med rörelse bör vara återkommande, och om du tycker dig märka en minsking av fosterrörelserna kan du kontakta MVC eller din läkare. Sannolikt mår bebisen alldeles utmärkt men det skadar inte att kolla upp.

 

Forskning har visat att bebisen inte bara kan höra dig, utan också känna igen din röst, vilket bevisar att den redan kan lära sig, minnas och känna igen.

 

Barn som föds för tidigt kan vara mycket små, även om de bara kommer några få veckor för tidigt. Det beror på att mycket att tillväxten sker från nu fram till vecka 36, varefter den sjunker något igen. Pojkar väger vanligen något mer än flickor vid födseln. Födelsevikten ligger ofta mellan 3,2-3,5 kg, även om avvikelser inte är ovanliga.

Du

Livmodern är nu 9-10 cm ovanför din navel och din totala viktökning ligger sannolikt omkring 8,5-11 kg. Du kanske märker lite läckage av mjölk från brösten. Den mjölk som läcker nu är inte som den vanliga mjölken, utan innehåller mycket kalorier för bebisen under dess första dagar efter förlossningen, varefter den vanliga mjöken börjar produceras.



Filmen

Detta är filmen vi såg igår , den rekomenderar jag verkligen :)


Mys kväll

Nu ligger jag i sängen efter att ha delat en pizza med älsklingen , badat och kollat på en otroligt romantisk film , och som vanligt grät jag lite då och då , men de är inget ovanligt när de är sånna filmer kommer inte ihåg namnet nu men kan skriva de imorgon för detta är en film jag starkt rekomenderar :) men nu ska jag mysa med min älskling tills jag somnar i hans armar

bb-väskan

Sitter just nu och skriver min lista till bb-väskan , de blir lite grejer när man väl sitter och skriver ner allt man kan behöva .. Vad hade ni i eran bb-väska ???

Hemma

Hittade inga korgar jag ville ha men hittade färg och lite annat smått och gott :) va också borta hos sebbe som fyller 17 mycket trevligt och de va jätte gott med smörgåstårta :D ska snart gå upp och börja måla

iväg och handla

Pratade men älsklingen för en stund sen och han hade redan jobbat klart så ska snart klä på mig så ska vi åka och handla färg och korgar när han kommer hem :) Får passa på medans vi har lite tid över han jobbar ju hela dagarna i vanliga fall . Funderar på om man ska måla skötbordet och sängen också men vet inte redigt får fråga baby vad han tycker :P längtar tills kl blir 2 när vi ska på kalas är jätte sugen på smörgåstårta :D

Just nu

Just nu ligger jag i sängen och myser med lilla dani ska snart gå upp och äta magen kurrar , ska försöka få tag på baby som jobbar och se hur länge han blir iväg sen ska jag ringa mamma med ska på kalas till min kusin idag och har glömt bort vilken tid de va :p så får blogga mer sen när jag ringt dom

Igår

Igår åkte jag och älsklingen tills hans föräldrar som bjöd på middag älgkalvstek de va faktiskt jätte gott , synd bara att vi fick åka så tidigt därifrån de va trevligt att sitta och prata med hans föräldrar och Mats o Carina men vi va ju redan sena till Simons födelsedags fest . De va många roliga människor hos Simon både sånna man träffar ofta och mer sällan :) men blev hem ganska tidigt ändå runt 11 baby skulle ju jobba idag och både han och jag behövde sömn :)

uppsättning ?

Sitter och funderar vad man ska göra med håret ikväll när man ska på födelsedagsfest , har kollat på internet men hittar inget som passar :/ har ni några förslag ?

baka liten kaka (bulle)

Nu har ja ätit och gjort degen nu är bara de drygaste kvar att vänta tills den jäst i 1 h , varför ska de behöva jäsa så länge för jag vill ha bullar nu ju :P

uppstigen

Precis stigit upp från sängen , har inte fått så bra sömn inatt så blir nog vila lite senare. Men nu ska jag ställa mig och göra bulldeg innan vi ska äta frukost :)

Trötter

Va jätte trevligt på föräldragruppen idag med :) fast idag va vi bara 8 st förra gången va vi 13 men men , pratade om amning och bedövning idag så jag har bestämmt mig att jag ska ha lustgas och Västerviksbedövning men sen får man ju se när man väl ligger där . Va också på hollies kalas va trevligt att få träffa dom igen även om de va massa andra folk där . När jag ko hem hängde jag upp tvätten sen hämtade mamma mig för att åka till johans föräldrar för att hämta lilla prinsessan , nu ligger jag i mammas o pappas soffa och slappar med en kopp kaffe ska snart göra ansiktsmask och fixa ögonbrynen kan behövas ska ju på födelsedags fest imon kan ju inte se ut hur som hellst . På tal om att se ut så förstår jag inte tjejer som går i magtröja på stan när de är iskallt ute men de är upp till dom :p

:)

Står just nu och fixar mig för att åka in till stan och gå på föräldragruppen :) älsklingen har nu åkt till oskarshamn för att gå på firmafest så får gå på fg  själv , med de gör inget får berätta för han imon .

Efter föräldragruppen ska jag på barnkalas hos lilla Hollie som fyller 2 år :)

Är jätte sugen på att baka idag så får se om jag orkar baka något smaskit ikväll .

Idag är de bara 79 dagar kvar till pyret är beräknad att komma ut , känns så nära men ändå så långt bort .

Från H&M

Detta va de jag och älsklingen köpte i måndags till pyret :D


Tankspridd

De kan man säga att jag är skulle ta bussen till stan 10:41 men kollade fel så tog den 10:21 tänkte inte mer på de fören jag vsa i stan och fick gå och vänta på att få köra :p blir trött på mig själv ibland . Körningen gick iaf jätte bra riktigt stolt över mig själv :) efter jag kört blev de en kaffe med mamsen innan älsklingen hämtade mig och vi åkte hem . Klippte gräsmattan idag för första gången sen vi sådde den , blev jätte bra men va ett par ställen där vi gick lägga ut lite flera frön nu. Passade också på att tvätta min käre bil , vill så gärna ha den såld nu behöver pengarna , men måste få hem den nya delen först . Ne nu ska jag inte sitta här mer nu blir det att börja med maten , idag blir de köttbullar och stuvade makaroner :)

Nyvaken

Ligger fortfarande i sängen är jätte trött ju , men vet att jag snart måste gå upp så jag inte missar bussen in till stan då blir jag olycklig på mig själv . Hade velat lägga mig i solen men får spara de till när jag kommer hem om de är lika fint väder då :)

Sova

Ligger just nu i sängen och väntar på att älsklingen ska komma och lägga sig så vi kan mysa lite innan vi måste sova , ska upp och köra imorgon med körskolan igen :) natti natti på er

ätit ute

Blev att äta ute idag på stars end stripes med älsklingen och oskar , de va jätte gott bara att servitören slarvade bort vår mat beställning så tog evigheter att få mat tyvärr. Körde på körskolan ikväll med gick jätte bra tycker jag :) nu blir de lite godis och film med älsklingen , imorgon ska man ju in till stan och köra igen :P

Plock

Har nu läst ut boken den va väldigt hoppig . Nu ska jag börja plocka lite i sovrummet de kan behövas :)

Njuter

Ligger fortfarande i sängen och läser en bok och njuter av att känna pyret sparka för fullt i magen , funderar också vad man ska göra idag hade behövt köpa ny färg till byrån men de får ja göra imorgon ist :) får se om jag städar lite får ju inte anstränga mig.

Dagen som varit !

Mådde jätte illa utav sockervattnet men va tvungen att hålla de nere ville inte göra om det en gång till men allt såg jätte bra ut :) Efter bm tog jag bussen hem och hämtade dani sen hämtade mamma upp oss för att åka och köpa frallor så vi kunde fika , va så gott med frukost efter att inte fått äta på så många timmar , när jag kom hem igen blev de att ta igen lite sömn som jag förlorade . Har också varit hos johans föräldrar och ätit middag , blev grillat med rabarberpaj till efterrätt , jag o anneli gick en runda med hundarna mellan maten och fikat , såg en liten kalv som sprang och jagade en hare de såg jätte roligt ut :P Nu blir det att försöka slappna av lite kanske ta ett bad innan jag ska gå och lägga mig igen :P

Uppe med tuppen

Är uppe med tuppen fast är jätte trött hade gärna sovit men får göra de när jag kommer hem om några timmar igen :) ska ju in och göra glukos belastning så nu blir det slänga på sig lite kläder och sätta sig på bussen in till stan

Förlossningen

Precis hemkommen ifrån förlossningen , har haft väldigt lite fosterrörelser idag har känt bebisen 3 gånger max så ringde in till sjukvårdsupplysningen och dom sa att jag skulle åka in med en gång , så de gjorde vi.

När vi kom in så tog dom blodtryck sen satte dom på en maskin på magen som känner sammandragningar och man hör bebisens hjärtljud , satt med den i 40 minuter men allting såg jätte bra ut.



Fick också göra ett ultraljud så fick se bebisen i många olika vinklar . Den rörde på sig massor där inne men ingenting jag kännt av under dagen .

Men de är skönt att allting är bra , och vi är mycket lugnare nu med så nu kan vi sova gott , ska bara dricka upp mitt chaithe sen sängen ska ju upp och göra glukosbelastning imon.

Föräldragruppen

Har varit på föräldragruppen idag inne på trossö , jätte trevliga människor har vi hamnat i grupp med :) pratade ganska mycket om förlossning och dom olika stegen fick också se en film på en förlossning . Såg lite otäckt ut men är ännu inte nervös . Efter gruppen gick jag och baby till hm och köpte lite flera baby kläder :D kan inte låta bli längre :p nu väntar vi på Johans pappa ska hjälpa oss hem eftersom bilen gick sönder igen när vi kom in till stan , så nu blir de att ge upp och laga delen och köpa en helt ny del sen .

Vecka 28



Bebisen

Bebisen är nu ungefär 25 cm från huvud till stjärt, 40 cm från topp till tå och väger omkring 1300-1400 gram.

Hjärnan fortsätter att utvecklas och bildar nu alla veck och vindlingar som karaktäriserar en fullt utvecklad hjärna. Håret på bebisens huvud blir längre.

Man kan nu få en antydan till om bebisen vill komma ut med fötterna eller huvudet först. Bli inte orolig om det visar sig att den ligger med fötterna nedåt; det finns fortfarande tid för den att vända sig, och din läkare kan också försiktigt försöka vända på bebisen.

 

Du

Översta delen av din livmoder är nu c:a 7,5 cm ovanför naveln och din viktökning ligger förmodligen mellan 7 och 11 kg.

Du kommer förmodligen att besöka MVC varannan vecka från och med nu, även om det varierar från landsting till landsting. Vecka 28 utförs en del viktiga tester, som t.ex. om du har graviditetsdiabetes, järn och rhesusfaktor för att se om du är Rh negativ eller positiv, och om du kommer att behöva gammaglobulin efter förlossningen för att förhindra att din kropp bildar antikroppar mot din bebis blod.


inköpet



Detta va de jag köpte i klädväg på väla :)

Hem ljuva hem

Va hemma hos pappa och mamma runt halv 6 och åt korv och hämtade lilla dani , hon blev jätte glad när vi kom . Lekte lite med henne i gräset spelade boll och sånt sen efter märkte jag att jag hade röda utslag överallt som kliade tänkte inte på att de inte är så bra och rulla sig i en nyklippt gräsmatta när man är allergisk . Tur va försvann dom efter jag duschat :) nu sitter vi hos Johans föräldrar , Johan skulle hjälpa sin mamma med något , vill hem snart så vi kan kolla på en film och mysa

Vaken

Ligger just nu i sängen och väntar på att någon mer än jag och bebisen ska vakna , inte så kul att vara uppe själv när man inte är hemma hos sig själv :p men nu låter de som om dom börjar vakna till lite på nedervåningen så nu klär jag på mig och går ner :)

Student fest igen

Blev lite köpt på väla idag :) hehe önskar jag kunde shoppa mera :) bilder på grejerna kommer senare . Nu är vi på tobbes student fest men ska nog hem snart hoppas jag börjar bli trött , brukar inte vara så trött som jag varit dom senaste dagarna men behöver väll bara vila upp mig :)

Fikar

Sitter just nu och fikar på espresso house med Oskar , Madde och Baby :) så gott med en ischai länge sen man drack de så får följa med en burk hem också , har ju ingen affär hemma hos säljer chaithe , tyvärr .

Jämförelse


Happy face

Här är en bild från gårdagen på lilla Maddis som är jätte glad över att ha tagit studenten :)


Sovmorgon

Fick lite sovmorgon idag , brukar inte kunna sova längre än till halv 9 hemma så skönt att få sova ut lite :) kom hem runt halv 2 igår/inatt fy va kallt de va att bara ha en kofta över kläderna då . Ligger och funderar på vad man kan göra idag baby lär ju inte kunna köra på några timmar och jag blir så rastlös om jag inte får göra något på en hel dag . Vill åka till väla idag igen men får se hur de blir med de :)

:)

Nu sitter man här och är mätt som aldrig förr , trodde inte det fick plats såhär mycket mat i magen :p va jätte god mat sen kladdkaka till efterrätt , mumsigt :) Massa trevligt folk också , va en liten två veckors gammal pojk här innan vill bara ha ut den Lill* nu men är ändå bäst den stannar där inne några veckor till , den får komma när den vill efter v 35 för då har jag förmodligen fått mitt körkort :) men nu ska jag vara lite social :) bilder kommer sen

saknar sessan :(

Gick och ta mig ca 45 minuter så skönt att få vila lite . Sitter nu och väntar på att klockan ska gå så man kan gå bort till maddis och fira henne :) hoppas hon blir glad över de vi köpt till henne .

De är hemskt så mycket jag saknar min lilla prinsessa där hemma , även om jag vet att hon har de hur bra som hellst så saknar jag henne så de gör ont :(


Grattis

Har precis varit inne i Helsingborg och sätt lilla maddis springa ut på trappan :) kan ju säga att utspringningen inte va så väl organiserad kaos .

Innan dess va vi på väla och kollade lite köpte en födelsedags present till Hollie som fyller 2 , sen så lunchade jag ,johan ,oskar , emma , vilja och 2 vänninor till emma och deras små pojkar :)

Nu blir det lite chill tills vi ska bort till madde :)

I Strövestorp

Sitter just nu i strövestorp hos familjen Lindberg och chillar efter en lång biltur :) skönt att äntligen vara framme , inte roligt att åka långresor längre .

Snart blir det ansiktsmask för att göra sig lite fräch inför maddis student imorgon :D

Va inne på ekohallen också på vägen ner blev lite nyakrukor och en termometer till bebisen , de är en sån som man sätter mot pannan , snabbt och enkelt .

Får se om man kan få bloggen fixad nu när man är här nere :P

Hemkommen

Hemkommen från mormor och morfar va gott med lite frallor och kaffe , fast gick nästan hela vägen ut va nog 4km iaf :P

Nu blir det att fixa mackorna vi ska ha på vägen ner till helsingborg , sen packa och fixa lite här innan avfärd .

Så nu sätter jag igång lite musik och börjar så jag hinner :)

väntan på mamma

Sitter och väntar på att mamma och mormor ska bli klara i affären så dom kan komma och hämta mig och dani , ska ut till mormor och morfar och fika lite :)

åker ju iväg ikväll och kommer inte hem förens på söndag så vill umgås med dom innan , visst de är inte lång tid men allt kan hända .

Ska åka ner till Helsingborg och fira att Madde tar studenten :) sen ska vi göra massa andra ärenden där nere också :)

Men nu kan jag inte sitta stilla länge blir att ta Dani i kopplet och gå ner till affären :)

åskan

Fy vad de åskade och blixtrade inatt , helt sjukt . Sen kunde man inte sova för hela rummet va ju ljust ibland och mullrade massor , sen hur varmt de va i vårt sovrum ska vi inte prata om bara ..


Bilden är tagen från google ..

Sen när man började somna in så började lill* pyret i magen att sparka och böka :P

Min prinsessa

Min lilla prinsessa när hon inte va så gammal.

Hon föddes 20/4-09 och bilderna är tagna 24/12-09

Hennes första julafton








Om bebisen :)

  • Första dagen for din senaste mens var 28-Nov-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 04-Sep-2011
  • Bebisen väger c:a 1162 gram.
  • Bebisen är c:a 38 cm från hjässa till fot. *
  • Du har klarat av 68% av graviditeten.
  • Du har 88 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 28-Nov-2010 till 26-Feb-2011
  • Din andra trimester varar från 27-Feb-2011 till 28-May-2011
  • Din tredje trimester varar från 29-May-2011 till 04-Sep-2011

Känns som om att det är evigheter kvar till lill* ska komma ut , varför måste man vara gravid så länge för :P

Kalas

Nu blir det att börja fixa sig för kalas , johans pappa fyller år idag :)
Frågan är vad jag ska ha på mig har jätte ont i magen och den är stenhård :/

Har ett flicknamn , men har inte kommit på något pojknamn . Några förslag ????

Vecka 27 :)


Bebisen

Du går nu in i den tredje trimestern och din bebis är c:a 24 cm lång från huvud till rumpa och 38 cm lång totalt! Den här stora lilla varelsen väger nu omkring 1200 gram, eller 1.2 kg! Den kommer dessutom att öka ordentligt i vikt under den sista trimestern, även om den inte blir så mycket större.

 

Om din bebis föddes nu skulle den ha mer än 90% chans att överleva. Även om den är långt ifrån färdigutvecklad så skulle den ha goda chanser att klara sig med rätt vård. Du har ännu ungefär 13 veckor kvar av din graviditet och under denna tiden kommer bebisen att fortsätta växa och utvecklas. Det är avsaknad av underhudsfett och surfaktant i lungorna som gör att bebisen behöver ligga i kuvös för att hålla kroppstemperaturen uppe och få hjälp att andas med respirator, men även andra organ som hjärna, lever och immunsystem är underutvecklade och kan ställ till komplikationer vid för tidid födsel.

Du

Livmodern har nu vuxit så mycket att dess översta del befinner sig 7 cm ovanför naveln. Det är viktigt att du tar god hand om dina tänder. Gravida utvecklar lätt plack, och om du redan har plack kommer problemen sannolikt att förvärras om du inte sköter om dina tänder. Borsta ordentligt och använd lämplig munskölj för att minska risken att drabbas.



bakat

Blev ingen ansiktsmask ikväll fick för mig att baka istället så gjorde de och åkte bort till mamma och pappa och lät dom vara mina försöks kaniner :P pappa va inte så förtjust i de för att de va grädde i men mamma och johan tyckte om de :) bild och recept kommer imorgon när jag vaknat :) för nu ska jag gå och lägga mig

väntans tider

Sitter just nu i soffan och väntar på att maten ska tina lite så vi kan börja laga mat , idag blir det kroppkakor , lingonsylt och vitsås :) mums Sen efter det blir det ansiktsmask..

Stek i solen

Sitter ute i solen och slappar hos min mormor och morfar har precis ätit frukost/fikat så nu är jag jätte mätt har nästan ont i magen :/ men kan inte skriva mera nu för då dör min mobil får bli hem och ladda den sen :)

Igår

Igår på träffen för eb forskning blev 45000 insamlat så nu kanske dom kan forska vidare och rädda dom små liven :) Hämtade också ut min babybox igår som jag kommer lägga upp en bild på senare :) Igår efter bilträffen åkte jag med mamma och handlade för älsklingen skulle följa med några killkompisar och bada "för kallt för att bada för min del" . Men fick ett par nya sommarskor av mamma jätte sköna , nu har jag äntligen ett par snygga bekväma skor att gå i :) tack mamsen !!! Va också bjudna på middag igår hos Johans föräldrar känns som vi aldrig äter hemma längre men de har ju både sina posetiva och negativa sidor , men vem kan säga nej när det bjuds på sillamacka :D hade aldrig smakat de innan jag och Johan började träffas och nu älskar ja det :) blev också ännu en bilträff igårkväll i Ronneby med lite spek/race , inte sånt som roar mig så jätte mycket man vad gör man inte för den man älskar !!

klar för bilträff

Nu har jag gjort mig iordning för att åka till bilträffen på rosenholm , hoppas så många som möjligt kommer dit :)

Dags att gå upp

Trodde meningen med att sova va att man skulle vakna utvilad men är nästan tröttare nu än vad jag va när jag gick och la mig :/ va väll för överaktiv min dröm därför jag är trött.. Ligger och funderar vad man ska ha på sig idag ska på 2 bilträffar + middag hos Johans föräldrar så har ingen aning vad jag ska ha på mig , kommer nog bli som vanligt antingen klär jag på mig förlite eller för mycket kläder .. Får fundera på detta över frukosten , magen kurrar ! :p

Kom imorgon



Alla är hjärtligt välkomna till denna goda sak!!


Datum: 4e Juni ,Lördag
Tid: 10-16
...Plats: Planen Vid Arena Rosenholm,Karlskrona
20kr/person "inträde"

OBS!! 15:30, drar vi vinnare till de schyssta priserna vi lottar ut.


Vi har tänkt ha en träff till förmån för att göra en insamling till EB Föreningen.
EB föreningens syfte är att förbättra livskvaliteten för personer/familjer som är drabbade av någon typ av Epidermolysis Bullosa (EB).
Barn med denna diagnos kallas även för fjärilsbarn pga deras väldigt känsliga hud.
Därför är EB-förningens logga just en fjäril.


Vi söker därför ALLA slags fordon som vill komma och "ställa ut" för detta välgörande ändamål.
Finns inga som helst krav på vad du får ställa ut bara det är ett fordon gammalt som nytt (Lådbil, Radiostyrt, cykel, bil, MC osv)
En liten avgift på 20 kr per ekipage kommer att tas ut(som givetvis går DIREKT till EB-Föreningen).


Det kommer finnas möjlighet att vinna en Weekend på en eller flera välkända familjeanläggningar.
Även andra fina saker kan komma att lottas ut bland dem som stödjer EB-föreningen.

Det kommer eventuellt bli lite BURNSHOW oxå!! (om vi lyckas få tillstånd till detta)

Varför gör vi då detta?
Den 8e Mars i år fick Magnus ZAK Törnqvist och Hanna Johansson en son,Hugo, som tyvärr föddes med diagnosen "Junktional EB Herlitz" och
är en av dom svåraste formen av EB.
Denna plågsamma Sjukdom gör så att Hugo får blåsor på hela kroppen.
Han är väldigt känslig mot värme, skav, tryck och ibland dyker blåsorna bara upp rent spontant.
Dessa efterlämnar sedan smärtsamma sår som liknar en brännskada.
Dom flesta med just denna diagnos blir oftast bara mellan 6-8 månader så Hugo har tyvärr inte så lång tid kvar här på jorden.

Denna familjen och speciellt lille Hugo har verkligen berört våra hjärtan och engagerat väldigt många.
Vi är därför ett gäng motorintresserade i Blekinge som vill hedra Hugo o stödja kampen mot denna hemska sjukdom!

Blekinge Midnight Club och East Performance Racing i Blekinge har gått samman för denna träff.

Vi har mailat tidningar, sydnytt, radio, kommun och sponsorer för att få till detta event på lördag för att kunna samla in pengar åt EB föreningen.
Detta för att bidra till att det nån dag hittas nån form av botemedel mot denna avskyvärda sjukdom samt
kunna ge en bättre vardag åt drabbade familjer nu och i framtiden.

Magnus "ZAK" Törnqvist har gjort väldigt mycket för motorkulturen i Blekinge genom Kööken Racing och MKbrinkarna bla. och han är även en väldigt god vän och pappa i världsklass!!
Detta är det minsta vi kan göra för denna underbara lilla familj!!

För att läsa mer om Familjen,Hugo och deras vardag.Här är Hugos Mammas blogg
[url] http://hannasblandning.blogspot.com/
[/url]

Detta är Hugos pappa,Magnus,på garaget.org
[url]http://www.garaget.org/zakademus
[/url]


Så vi ber er alla att lägga undan allt annat för en stund och kom till denna lilla tillställning.
Alla pengar som samlas in kommer oavkortet gå direkt till EB-föreningens pg 417 60 55-4 i Hugos namn.

gratis babybox

Sitter just nu i soffan och funderar lite vad man ska göra till middag senare ikväll vad jag orkar stå och laga , är inte sugen på nånting när de är såhär varmt ute.. Väntar också på att pappa ska komma bort och hämta vårat skräp så han och baby kan åka till tippen, så åker jag och dani bort till mamma så länge och dricker kaffe i solen :) Har varit och hämtat delen på gäresta med som gick sönder på bilen, så senare blir det en tripp ner till karlshamn för att se om den funkar när man bytt den annars blir det till att boksera hem den iaf vill inte ha bilen stående där. Började fylla i lite smått i babyboken igår så ska göra de klart så kommer de kanske upp en bild ikväll :) Imorgon ska jag åka till Babyproffsen och hämta min babybox :) Vill du med ha en gratis babybox gå in på www.Babybox.se Babyboxen har ett värde på 500 kr.

Nyvaken

Nu blir det på med bikinin och sätta sig ute och äta frukost för första gången i sommar :) + bättra på brännan lite

släkt middag

Varit hos johans farmor och farfar och ätit middag och fikat med ungefär hela släkten :P jätte mysigt men kallt som bara den att sitta ute och äta maten solen stog på men de blåste ganska bra , är glad att vi flyttade in till fikan annars hade jag nog blivit förkyld .. Mitt immunförsvar är inte de bästa tyvärr. Fick två stycken mobiler när vi gjorde om våra abonnemang för några veckor sen , sålde min igår och älsklingen ska sälja sin idag så jag får lite pengar till mitt körkort :) gott så slipper jag ta alla pengar från min lön.. Nu ska jag och baby kolla på film

Nu

Just nu sitter jag i soffan medans älsklingen vilar sig en stund , har badat för en stund sen (i badkaret) skönt och ligga där med ansiktsmask och få rå om sig själv lite . Snart ska jag klä på mig och så ska vi åka ut till min mormor och morfar för att hjälpa dom med deras stupränna som inte fungerar längre , så hörs efter de :)

Igår

Igår blev det middag hos mamma och pappa ,grillat :) älskar grillat de är sååå gott. Sen åkte vi till Nellie och krille i Ronneby och satt och snackade alla drack utom jag förstås men följde ändå med dom bort till en ute servering, att vara gravid hindrar inte mig från att ha kul . Sov hos dom också eftersom jag inte är klar med mitt körkort än, de va väldigt trångt med 2 pers i en soffa men den va bekväm iaf :)

Typiskt

När vi hade gjort besiktningen så sprack en grej till kylaren så nu är vi fast här , väntar på att min pappa ska komma och hämta oss så vi kan åka och köpa en ny del till bilen så vi får hem den idag igen

Babyboken

Så här ser babyboken ut som vi köpt till lill*n , måste bara köpa en fin penna så jag kan börja fylla i den :)


jätte glad :)

Idag är de en sån dag när allting känns toppen är på jätte bra humör idag faktiskt :)

Imorse när vi vaknade så va pyret i magen jätte aktiv och är fortfarande, men när vi låg i sängen så la johan huvudet mot magen för att lyssna och fick en spark i huvudet :P jag tyckte de va jätte roligt en sån timing :)

Nu blir det fixa sig lite och leta upp vad man ska ha på sig innan man sätter sig i bilen till karlshamn för att besikta den , hade inga tider här på flera veckor så fick bli där så vi får den såld :)

RSS 2.0