gott

Gud va gott de är med grillat de är något man inte kan tröttna på :) , nu är man mätt iaf .

Nu blir det lite slappande innan kvälls promenaden och när vi gått det ska jag nog gå och lägga mig så trött som jag blir underdagarna och på morgonen är inte nådigt , orkar ju knappt göra något :(

:(

Åkte hem från körskolan tidigt idag då jag inte mådde bra, va jätte trött och hungrig så kunde inte koncentrera mig på repitistionerna så får sitta dubbelt imorgon .

Körningen gick jätte bra om tar bort då jag körde på en trottoarkant och körde mot en backspegel , men de va inte mitt fel de med backspeglen.

Har varit och handlat lite nu med älsklingen och väntar på att vi ska starta grillen så vi får lite mat i magen :)

Nu vet jag på ett ungefär vad jag inte ska äta när jag är gravid som jag reagerar på som jag inte reagerat på innan , nektariner , körsbär och päron :(

och de som är så gott mina läppar svullnar upp så mycket så de ser ut som jag har sprutat in silikon i dom , inte alls snyggt. :(

ofattbart

Har inte så mycket och göra ikväll så blir ansiktsmask och lite fixande :) samtidigt som de blir lite plugg i körkorts boken , ska ju börja med mina repitistioner imorgon .

Förlåt om de blir lite mycket körkorts snack just nu men är så inne i att få de innan bebisen kommer .



Kan inte fatta att de bara är 40 dagar kvar tills beräknad förlossning :D Nu börjar de bli riktigt jobbigt att vänta, men det är de helt klart värt :)


klar

Hemma från körskolan har klarat alla proven nu så ska börja med repitestionerna imorgon :) känns skönt att vara på god väg .

Nu sitter jag hos mamma och pappa och slappar då johan skulle iväg med en kompis dom skulle fixa med bilarna och jag hade ingen större lust att följa med .

Innan jag gick till körskolan idag va ju inom cubus och köpte en lång klänning till helgen , kostade bara 74 kr på rean billigt och bra :)

Ska snart äta lite sen tänkte jag om jag skulle ta en promenad

V. 34 :D


Gravid vecka 34

Bebisen

Din bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.2 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

 

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

 

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.

 

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Du

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

 

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.


Ikea

Va på ikea igår en runda blev lite grejer där men inte så mycket bara 2 påsar och en matta :)

i påsarna va de lite små grejer till badrummet , babylakan , lampa till barnrummet, korgar till skötbordet , ljus, stekjärn , sittdynor och lite mer som jag inte kommer ihåg just nu :P

Har haft sånna förvärkar nu i 2 dagar så ibland vill jag bara lägga mig och gråta , så blir att packa bb väskan idag så att man är berädd för att åka när de väl är dags .

Igår kollade jag , älsklingen och hans bror på film hela kvällen va skönt att bara slappa med film, cola ,chips och dipp :)

Kläd köp

Detta köpte jag och älsklingen när vi gick på stan imorse :) allt på bilden ca 400 spänn, billigt enligt mig :)

Kunde inte låta blir att köpa dom små baby chinosen såååå söta


Putmage

Putmagen jag hade när jag låg och vilade i sängen efter vår promenad :P


:)

Va på körskolan idag och körde och gjorde ett prov, sen gick jag och älsklingen en runda på stan hittade massa fina grejer till bebisen :)
Bild kommer sen :)
Nu har vi precis varit ute och gått i lite mer än en timme i skogen , hur skönt som hellst , hade varit ännu skönare utan förvärkarna jag får när jag går för mycket .

Pang


Bilden är tagen från google .

Nu har det börjat blixtra jätte mycket ute :/ tycker inte alls om åskan hur ska jag nu kunna sova ,
tur att jag har baby som jag kan klänga mig fast på:)

Magen


Slappa

Hemma från körskolan och har precis satt mig ner i soffan hur skönt som hellst att få slappa lite , idag på körskolan har jag klarat del prov B och moment 4 och 7 riktigt stolt över mig själv :)

Blev en liten pause underdagen då jag och älsklingen tog en gemensam lunch och gick och åt , åt på en pasta bar inne i karlskrona jätte god mat faktiskt .

Nu ska jag slappa lite mer sen får jag se vad som händer har lite grejer jag måste göra till imorgon men sätter mig med de senare .

Om bebisen :)

  • Första dagen for din senaste mens var 28-Nov-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 04-Sep-2011
  • Du är gravid i vecka 33+2
  • Bebisen väger c:a 2280 gram.
  • Bebisen är c:a 45,7 cm från hjässa till fot.
  • Du har klarat av 83% av graviditeten.
  • Du har 45 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 28-Nov-2010 till 26-Feb-2011
  • Din andra trimester varar från 27-Feb-2011 till 28-May-2011
  • Din tredje trimester varar från 29-May-2011 till 04-Sep-2011

Bokat

Bilden är tagen av : fotoakuten.se



Nu har jag äntligen bokat en tid för ansiktsbehandling på solrosen hudvård i karlskrona , ska bli så skönt har inte tid fören nästa månad men ändå :)
LÄÄÄNGTAR !!!

Någon som varit där ?

äntligen hemma

Har inte hunnit blogga idag har suttit på körskolan hela dagen ,och pluggat teori klarade del A idag och va bara 2 poäng ifrån att klara del B men den ska jag klara imorgon :)
Tog också en liten pause från pluggandet och fikade med eve och anna på cafe 1344 , mysigt :)
Hade körning mellan 17 och 19 idag och efter de hämtade hjärtat mig och då körde vi och handlade lite grillgrejer sen upp till emil och per som är i pers stuga på tjurkö.
Där blev det grillning i regnet och sedan lite kortspel och tv tittande :)

Men nu är jag jätte trött så ska alldeles strax gå och lägga mig ska upp tidigt imorgon för att åka in och plugga innan körlekstionen.

Köpte 2 st små baby tröjor när jag och älsklingen va och handlade fick syn på dom sen råkade dom bara hamna i korgen :P hehe

Är hundvakt åt tella med johans föräldras hund då hans mamma är på öland och hans pappa är på sjukhuset för lite tester .

Fick reda på en liten hemlis idag med men den avslöjar jag när de blir lite mer aktuellt :D

Imorgon måste jag gå på stan en liten runda för att hitta något till Nathalie med som fyller år nästa vecka . Nathalie är min brorsdotter .

skönt

Nu är man hemma igen , skönt efter att ha varit där inne en hel dag .

Har hjälp älsklingen och tvätta vår nya bil , ska snart börja med maten så han får lite mat innan han ska iväg och hjälpa en kompis , och medans han är iväg åker jag och dani bort till mamma för lite fika och plugg :)

Körskolan

Igår va vi och bytte golfen mot en v40 :) är jätte nöjd . Men kom hem jätte sent så blev direkt sängen .

Vaknade för en stund sen så har gjort mig iordning för att åka in till körskolan om några minuter , nu när jag äntligen tagit tag i körkortet och har en intensiv kurs nu , så vaknar jag idag men sjukt ont i halsen , känns inte alls bra men får stå ut .

Är nog hemma runt 4 tiden sen i eftermiddag så får skriva då :)

dagen

Va hos barnmorskan imorse och de gick jätte bra magen har växt 1 cm sen förra mötet :)

Gick sedan ner till körskolan och satt där till klockan 3 och pluggade va också ute på en dubbel lekstion och köra, gick jätte bra :)

Har precis varit ute och gått en promenad med dani , ska snart förmodligen åka till johans bror och hans kompisar som har hyrt en stuga och grilla lite :) men först sitta ner och chilla lite .

vecka 33 :)

Gravid vecka 33

Bebisen

Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

 

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

 

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner. Bebisen har sannolikt valt en förlossningsposition nu och ligger antingen med huvudet nedåt eller uppåt (sätesbjudning). När barnmorskan känner på din mage så kan hon känna hur barnet ligger och eventuellt försöka vända det om det ligger med stjärten först.

 

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

 

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.

Du

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

 

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.


V 32+6


Kina resturang

Jag förlorade minigolfen :p men de förvånar mig inte har aldrig varit bra på de :) Oskar kom 1a, Johan 2a , Emil 3a , Madde 4a och jag 5a men ingen mening att deppa för de huvudsaken är att de är kul :) nu tar vi lunch / middag på nya Peking , Karlskronas Kina resturang.

iväg till dragsö

Nu när man har fått lite mat i magen så blir det att göra sig iordning för att åka till Dragsöcamping för att spela lite äventyrsminigolf :)

tycker de är jätte roligt att spela men är inte särskilt bra på de :P men jag är ingen dålig förlorare som tur väl är ..



En av banorna på campingen :) Karlskronas byggnader i miniformat

Godförmiddag :)

Har precis vaknat men har inte gått upp ur sängen än , ligger och drar mig lite till innan jag måste gå upp och få mat i magen :) hade en jätte trevlig kväll på stars igår god mat och bra sällskap kvällen kan ju inte bli bättre , va också borta på playbar en runda igår då dom andra ville ha en drink , jag beställde en coola men va lika glad över den :) Har vaknat flera gånger inatt av att tårarna sprutat och jag har nästan skrikit av smärta då mina vader har börjat krampa sig precis som dom gjorde ofta i början av graviditeten . Ni som har varit med om de vet ju vilken smärta jag pratar om . Ne nu är klockan snart halv 12 så blir upp och hoppa nu kan inte ligga här hela dagen :)

Brunnen

Har inte haft tid att blogga idag har legat på brunnen nästan hela dagen och solat och badat jätte skönt :)

Nu sitter man här med en färg hetta på sig , får hoppas på att håret blir bättre :) ska snart skölja ut de och efter de blir det att klippa topparna lite , hatar att klippa håret men ibland är man tyvärr tvungen om man inte vill se ut som en rugg uggla :P

Sen får de blir att göra sig iordning ikväll blir det stars end stripes :)

snart så

Sitter och kollar på scooby doo och väntar på att Madde och Oskar ska komma :) frågan är vad man ska göra ikväll , blir nog bara kolla en film eller något :P

Hoppas verkligen det blir fint väder imorgon för då blir det att åka till ronneby brunn :)

Ska se om madde vill göra något åt min risbuske till hår i helgen , kan behövas kan jag ju säga jätte länge sen jag klippte mig , hade behövt slinga de med men vet inte om jag vågar göra de igen men sånt man märker får se vad hon säger :)

:)

Godeftermiddag :)


Idag har jag och johan varit hos hans föräldrar och hämtat lite möbler en bäddsoffa som va hans och ett vitrinskåp , får ju hämta allt sånt nu när dom ska flytta .

Har haft sammandragningar ungefär 1 gång i kvarten hela förmiddagen men som tur är har dom lagt sig nu , idag är det 50 dagar kvar till bf.

Johan skulle också hjälpa sin pappa köra några lass till tippen så passade på att åka hem till mamma :)

Snart kommer pappa och då ska vi dricka kaffe sen blir det hem och skruva dit knopparna på byrån och fixa de sista innan kvällen , för ikväll kommer madde och oskar till oss och ska stanna hela helgen :)

Extremt

Tog ett långt skönt bad efter maten och slappade lite , just nu kollar vi extrema samlare på 3an , jag förstår inte hur folk kan leva så , menar tar någon ens djur och barn ifrån än så borde man ju få en tankeställare !

menar dammsuger man inte på en vecka tycker jag de är smutsigt .

Hoppas bara dom som får hjälp håller de rent och fint sen ...

Snart blir de en liten promenad med Dani sen sova . Natti

Skönt att få de gjort

Nu har jag klippt bort alla lappar från baby kläderna , har också tvättat dom och vikt dom , nu väntar jag bara på att byrån ska bli helt klar så jag kan lägga ner sakerna på sin rätta plats :)

Är lite kläder man har samlat på sig men ändå inte så mycket behöver köpa byxor och strumpor. sen lite tjockare kläder men de får bli sen när h*n är ute :)



Har också städ dag här hemma , känns som om jag har de hela tiden , man håller på och tvättar och städar men blir skitigt lika snabbt igen känns de som.

Men mellan tvätt maskinerna och dammsugande så va jag ute i trädgården innan och åt lite körsbär :) jätte goda



Men nu blir det att ställa sig vid spisen och göra vid köttfärsen ikväll blir det tacos till middag :D

vill shoppa

Har suttit och kollar på ikeas hemsida på lite grejer vi behöver köpa , så blir att åka dit nästa vecka och shoppa lite :) Hade också velat åka till ullared men de får bli sen när bebisen har kommit :) Har precis skickat till körskolan hur de blir med min intensivkust som börjar på måndag, vet ju inte ens när jag ska vara där , eller om dom löst de med dom pengarna som hade försvunnit från mitt konto där :/ hoppas jag får svar snart

regnar massor

sitter framför tvn och har inte allt för mycket och göra , ÄN :p måste piggna till lite mera innan jag gör något . Hade gärna tagit en lång promenad men inte när de ösregnar ute , då sitter jag hellre inne för vill inte gå själv , inte en chans att Dani följer med när de regnar . Bion igår va jätte bra , tycker bara de är så synd att de inte kommer flera filmen , kan inte fatta de . Men nu ska jag få något i magen :)

middag

Nu har svärföräldrarna precis varit här på middag blev kassler , korv och ungsbakade rotfrukter jätte gott :) nu ska vi duscha och göra oss klara för att åka in och gå på bio :) längtar så efter att få se andra delen av harry potter :)

:/

Har varit vaken någon timme nu kunde inte sova längre , har haft jätte problem att sova inatt har haft jätte ont i foten + att jag började må illa också inte alls roligt och ligga vaken till halv 4 när johan sover brevid. Nu väntar jag på att mamma ska komma och hämta mig så ska vi åka och handla ska ha svärföräldrarna här på middag ikväll , sen ska ju jag och johan på bio också :)

Varför akuten!

Hemma från akuten har en stukad och väldigt svullen fot .. Va på väg ner till stranden så att isaac skulle få bada min bror följde också med ner men kom inte så långt fören foten vek sig :( tur att jag han reagera och ta imot med händerna annars hade de kunnat gå illa för bebisen , fast mobilen tappade jag på en sten så displayen sprack :( När vi satt där inne och väntade så kom Magnus ner med lille Hugo , förstår inte varför en så söt och lycklig pojk ska behöva vara så sjuk :( men vi köpte 2 st fjärillar för att stödja EB forskning . Är skönt att vara hemma och fått mat i magen efter 4 h på akuten :) Fick en jätte gullig sköterska också när vi va där inne som fixade macka och nyponsoppa till mig och kaffe och skorpor till mamma då vi inte hade ätit något på länge , tack så jätte mycket :) Hoppas foten är återställd innan intensivkursen börjar på måndag ..

Akuten

Sitter just nu på akuten , bloggar sen !

väntan

Blev en promenad hem till mamma och pappa efter målandet orkade inte sitta och vänta där själv så nu sitter jag här istället med mamma ,bror och dani och väntar på att pappa ska komma hem så vi kan åka ut till mormor och morfar :)

ont i fingret

Nu är man vaken och har satt igång tvättmaskinen ska snart få något i magen sen upp och börja måla igen , fast jag har ont i ena fingret på högrahanden , hade fingret mot magen för jag tyckte de buktade ut och då fick jag en jätte spark så fingret vek sig :P ont gjorde de men tyckte ändå de va mysigt älskar när jag känner de lille livet<3

Idag ska jag också ut till mormor och morfar vid 3 tiden , morfar fyller 86 :) grattis morfar

Grattis

Sitter hos mamma och pappa och väntar på att älsklingen ska sluta jobba så vi kan åka hem så jag kan fortsätta måla lite :)

Men nu ska vi ha namnsdags fika sockerbulle och kaffe , gott :D

Igår fick Sandra och Sebbe en liten pojke Melvin ska han heta , stort grattis till er :)

Min namnsdag

Idag är det min namnsdag :) mitt hela namn är Marie Sanna Ellinor F******.

Kvinnonamnet Ellinor är en svensk variant av Eleonora som är ett romanskt namn med oviss betydelse.

Ibland anges att Eleonora/Ellinor har betydelsen "Gud är mitt ljus" eller "den barmhärtiga".

Ellinor sägs härstammar ur det grekiska namnet Helena vilket även de har en betydelse av ljus, men har i vissa kretsar även en koppling till det grekiska namnet Aurora.

Namnet har under sin resa genom Europa gjorts om så att det passat ditt det kommit.

Den svenska formen av Ellinor kommer från den engelska formen som är Eleonora vilket kom till Sverige när en kung gifte sig med just en Eleonora.

Namnet hade en viss popularitet under 1970-, 1980-och 1990-talet men har sedan gradvis avtagit i användning.

De senaste åren har det legat runt plats 75 på topplistan. Ellinor är en ofta återkommande person i Evert Taubes visor, kanske beroende på att hans egen dotter heter just Ellinor.

Bland de titlar som kan nämnas är Ellinor dansar, Ellinors vals och Karl-Alfred.

Ellinor Namnsdag: 11 juli, (sedan 1986).

Ellinor är en svensk kortform av Eleonora. Namnet blev populärt på 1970-talet. Omkring 15.500 heter Ellinor, cirka 6.800 kallas så.


Halv sjuk

Har precis satt mig framför tvn och datorn en stund efter att ha varit på övervåningen och målat lite mera på byrån lite drygt att vänta 8 h på att färgen ska torka .

Om ca en timme kommer mamma och hämtar mig för att åka och hämta barnstolen på nättran (affären i nättraby) sen hem till dom för att fika , älsklingen jobbar sent idag .

Känner mig lite små sjuk idag , näsan rinner och känner mig hängig.  Men går förmodligen över tills imorgon brukar inte vara så långvarit som tur väl är .


Vecka 32 :)

Bebisen

I vecka 32 väger din bebis närmare 1.8 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

 

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

 

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt.

Du

Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

 

Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika, du kan läsa om tips för förlossningsbrev här.


På väg hem

Sitter just nu i bilen på väg hem från Hultsfred har haft det jätte trevligt hela helgen men idag va nog den bästa dagen när allt va lite mer strukturerat med race och sånt :) Har haft ett jätte bra väder hela helgen också men har hållt mig undan solen glömde solkräm och ville inte bränna mig . Men får blogga mer om helgen när jag kommer hem blir så åksjuk av att sitta och hålla på med telefonen i bilen , är i Kalmar kommun nu så tar en stund hem sen ska vi ju hämta vår lilla prinsessa också som har varit hos Johans föräldrar denna helgen ,för vi inte vill utsätta henne för värmen och ljuden

snart på väg

Har varit en runda i ronneby skulle kolla lite på tosia men dom hade inte ens börjat sätta upp försäljnings stånden så blev att åka hem igen men de gör inte mig något få köpa en ny väska på helsingborg festivalen :)

Nu är bilen packad och snart ska vi köra till hultsfred de ända vi väntar på är att Nic ska ringa och säga att han är färdig :) får se om de blir något bloggande i helgen eftersom har ingen dator där + att jag har ingen stans att ladda min mobil så de batteriet jag har nu ska hålla hela helgen :( men några inlägg blir de nog :D

Hp

Sitter just nu och kollar på Harry potter på 5an "bakom magin"  väldigt intressant faktiskt :)

Ska kolla på de och smälta maten innan jag ska lägga mig i ett bad och ta hand lite om mig själv eftersom vi åker till Hultsfred imorgon ska på någon bil grej :P men blir nog kul hoppas jag , ska också en runda till Tosia på förmiddagen ska köpa en väska om jag hittar någon vill säga .

Idag skulle de ha blivit kina mat men dom hade semester stängt så fick bli royal thai istället inte lika gott men jag är nöjd ändå :D


:P

Sitter framför tvn och mår lite sådär , men de går nog snart över hoppas jag :)

Försöker också komma fram till Beauty by Lina för att boka en ansiktsbehandling , kan behöva de känner jag men får se när hon svarar :P



Gårdagen

Igår var jag på stan med älsklingen och köpte en ny almenacka sen gick jag till coffeehouse för att fika med amanda :) jätte trevligt va roligt att träffas igen efter så lång tid .


Gammal bild på mig och Amanda tror vi gick 1a eller 2a året :)



Efter vi fikat åkte jag och älskligen till Hasslö till hans farbror med familj och åt middag , hemma gjorda hamburgare (så mycket godare än dom man köper) sen till efterrätt blev de glass och varma bär.

Va också en sväng hos mamma och pappa på kvällen , åkte lite överallt igår känns de som :P

Jätte lyckad dag

:)

Blev mys middag med baby innan , blev grillat kött, sallad , majskolv . Skulle nog kunna leva på grillat så gott de är :)
Nu har vi precis duschat sen ska vi krypa ner i sängen och sova , baby ska jobba imorgon och imorgon eftermiddag ska jag träffa amanda för fika i stan och har lite och göra här hemma innan

Mellanmål

Gjorde nyss ett litet mellanmål till mig och johan blev vattenmelon och jordgubbssaft , mumsigt :)

Älsklingen är ju i garaget och jobbar så tänkte att han kunde behöva lite vätska i värmen


hemma från stan

Blev lite shoppande i stan iaf :) jag köpte ett par nya leggins och 2 nya bhar utan bygel eftersom de gör så ont att ha de just nu .

Älsklingen köpte 3 nya tröjor och 1 klocka . Sen köpte vi 2 st mössor och en body till bebisen :) kommer bilder sen :)

Va också i ronneby och hämtade vår babybox på apoteket , den innehöll 2 st nappar , lite hudkrämer, en tidning , tuggummi , en sked och sen lite papper :P

Om bebisen :)

  • Första dagen for din senaste mens var 28-Nov-2010
  • Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 04-Sep-2011
  • Du är gravid i vecka 31+1
  • Bebisen väger c:a 1845 gram.
  • Bebisen är c:a 43,3 cm från hjässa till fot.
  • Du har klarat av 78% av graviditeten.
  • Du har 60 dagar till förlossningen.
  • Din första trimester varar från 28-Nov-2010 till 26-Feb-2011
  • Din andra trimester varar från 27-Feb-2011 till 28-May-2011
  • Din tredje trimester varar från 29-May-2011 till 04-Sep-2011

In till centrum :)

Har ätit frukost nu ska vi göra oss iordning och åka in till stan , ska betala de sista på intensivkursen och sen köpa ett par nya leggins och kanske lite mera små saker :) får höras sen nu ska vi snart åka

Stor handlat

Nu ikväll har jag och älsklingen varit och storhandlat lite de behövdes , köpte lite mer blöjor som jag håller på och samlar på mig nu innan bebisen kommer så vi slipper gå och handla de så fort vi kommer hem .



Nu ska jag och johan strax ta och krypa ner i sängen är jätte trött av allt farande idag , man blir inte pigg av att åka bil direkt .. Natti Natti <3

Vi föräldrar

Fick ett erbjudande för några veckor sen 7 nr av Vi Föräldrar + en handduk för ungefär 200 kr , så fick hem första tidningen idag :)

ska sätta mig snart och läsa den hade jag tänkt


Nummret på bilden är från 9 juli 2009 men tyckte den va fin :)

Halkan

Är nu hemkommen till mamma och pappa efter halkan för en kopp kaffe :) Halkan gick jätte bra men va jätte nervös när vi skulle ut och köra , de va jätte roligt hade gärna gjort om det på bana :)

Men klarade det iaf och det är huvudsaken :D



Åt på Mcd på vägen hem jag ,mamma och pappa så gott med mat va jätte hungrig vid de laget , köpte också med oss en cheesburgare till Dani hon blev överlycklig :)

Barnmorskan

Va ju hos barnmorskan imorse de gick jätte bra , hade ett blodtryck på 109/80 och magen va 30 så jag följde kurvan perfekt :) fick också höra på de lill* pyret så mysigt , hade inte sagt nej till att ha en sån apparat hemma känns lugnande att få höra hjärtslagen . Pyret låg också med huvudet neråt men va fortfarande ruckbar. Nästa bm möte har jag om två veckor då jag är i vecka 33+0 :D

Vecka 31 , det närmar sig



Gravid vecka 31

Bebisen

Bebisen är nu omkring hela 42 cm från huvud till tå och väger omkring 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av en "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

 

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

 

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.

Du

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

 

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

 

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider fast oftare.


söndags mys

Nu blir det söndags mys med älsklingen och kolla på söndagsfilmen på 5an :) unnar mig lite godis länge sen jag åt de Imorgon ska man till barnmorskan på morgonen för rutin kontroll :) längar att få höra pyret imon .
Säger godnatt nu för tänkte inte sitta mer vid datorn ikväll natti natti

Kört

Har precis varit ute och övningskört med pappa , gick väll sådär , nu vet jag iaf att jag vill ha en nyare bil men de kommer nog dröja innan man har råd med de så man får väll vänja sig sålänge med lite trögare koppling :P



Förlossningsbrev

Hade tänkt skiva ett förlossningsbrev hittade detta på www.blimamma.se så tänkte sätta mig med johan ikväll och skriva ett som ni får se sen :)

Hur skriver man ett förlossningsbrev?

Hur skriver man ett förlossningsbrev?Ibland blir man överväldigad och rädd av all som graviditeten för med sig och vill inte ens tänka på all förberedelse inför förlossningen, men trots det måste man!

 

Förlossningsbrevet (förlossningsplan och födelseplan är andra vanliga benämningar) är en av de saker som hjälper barnmorskan på förlossningsavdelningen på den korta tid som hon har att lära känna dig, att förstå vad är det exakt du vill och hur hon kan underlätta och hjälpa dig på bästa sättet för dig. Så slipper du också massor av frågor som kan kännas ganska tuffa när man väl är där och har jätteont.

 

Men vad ska en sådant brev innehålla? Det är inte lätt att veta, så vi bestämde oss att skriva en kort guide med att-tänka-på innan förlossningen

     

  1. Börja först med att skriva ditt namn och personnummer, samt namn på pappan. Det är många föderskor som kommer samtidigt och det kan hända lätt att ditt brev blandas med andras brev eller andra paper på sjukhuset.
  2.  

  3. Vad vill du ha som förberedelse inför förlossningen? Vill du ha lavenemang, vill du duscha eller bada (om det är ont om tid så kanske det inte kan uppfyllas, men finns det tid och möjlighet så kanske det går att ordna).
  4.  

  5. Barnmorskan. Accepterar du att det finns studenter eller praktikanter som kommer och tittar ibland och lär sig under din förlosning eller vill du bli lämnad i fred. Kan du acceptera manliga barnmorskor eller vill du absolut inte ha en sådan?
  6.  

  7. Vad vill du ha för smärtlindring? En artikel om smärtlindring kommer snart publiceras på "Bli Mamma.se" som ska innehålla för och nackdelar för både dig och bebisen med de olika smärtlindringmetoder som finns. Generellt så måste du välja bland medicinska och naturliga smärtlindringsmetoder. Bland naturliga smärtlindringsmetoder kan du välja bland andning och avslappning, dusch och bad, massage, TENS och akupunktur. Till medicinska metoder räknas lustgas, epidural blockad, spinal bedövning, bäckenbottenbedövning, livmoderbedövning (även kallad för PCB) och petidin eller morfin. Läs gärna genom för och nackdelarna och välj vad du skulle vilja i första hand och vad du kan tänka dig överväga. Glöm inte att skriva ner de allergier eller reaktioner mot bedövning som du känner till att du haft.
  8.  

  9. Vilken ställning vill du föda i? Du kan så klart ändra dig om du ser att det känns bekvämare att krysta i enn annan position men det ändå är bra att du har en utgångspunkt för det. Vanliga ställningar som man krystar i är hukande ställning (du kan tom välja att ha din partner bakom dig att luta dig mot, framptböjd ställning, liggande på rygg, knästående lutad över en saccosäck/sängkanten, gåstol, sackosäck och förlossningspall.
  10.  

  11. Är du orolig för att spricka? Då kan det vara värt att du skriver att du vill ha tydliga instruktioner från barnmorskan för att undvika det. Hon kan ge dig råd om vilken ställning du bör inta för att minska risken att spricka osv. Hon kan också med tryck eller bedövningsspray mot mellangården (perinealskydd) minska risken för bristningar och minska smärtupplevelsen för dig.
  12.  

  13. Vad vill du ha för smärtlindring om du ändå spricker? Kan du tänka dig få spruta i underlivet eller vill du helst ha en bäckenbottenbedövning. Vill du ha självupplösande tråd?
  14.  

  15. Vad skall man göra med bebisen när den är redan ute? Vill du ha den direkt på magen? Vill du att din partner ska ta emot den? Vill du att han ska klippa av navelsträngen? Vill du ha en mysig stund alla tre efter att bebisen är född, helt ensamma i lugn och ro?
  16.  

  17. Vem skall ta beslut om du inte kan? Det är viktigt för barnmorskan att veta vem att vända sig till i fall det finns val och du är för trött för att fatta beslut. Bäst i de stunderna är att lämna rätten till pappan om han känner till vad du vill och om du känner dig trygg med hans beslut.
  18.  

  19. Kommer du på något mer som du känner är viktigt eller du känner dig orolig för? Glöm inte att skriva det. Det är bättre med en sak för mycket än för lite.

Glöm inte att avsluta ditt förlossningsbrev med något positivt till personalen, i stilen: Jag hoppas att ni tillsammans med oss vill göra vårt barns födelse till ett positivt minne som vi aldrig kommer glömma.


Hos mamma och pappa

Sitter just nu hemma hos mamma och pappa och pluggar lite körkorts teori inför imorgon , medans älsklingen min är och jobbat lite .

Blir nog att plugga hela dagen tills älsklingen kommer hit med en bil så jag kan övningsköra sen eftersom pappas har så gått sönder , eller sönder och sönder den funkar inte som den ska , så jag ska låna johans föräldrars bil att köra med så jag är redo inför imorgon .

För imorgon ska jag köra halkan :P hoppas de går som de ska hade inte förvånat mig själv om jag misslyckas men nu ska vi tänka posetivt annars kommer jag göra de även om de är så gått som omöjligt att misslyckas halkan.


lyckad kväll ?

Hem kommen och helt slut !

Middagen hos älskligens föräldrar va jätte mysig och god mat med rabarberpaj till efterrätt , mumsigt :)

Åkte också upp till Sara va roligt hela kvällen tills sista halvtimmen typ då de blev slags mål ... Så typiskt killar som inte kan inse att en tjej redan har pojkvän . Klart man blir förbannad tror inte tex johan hade blivit så glad om någon kille stått och juckat och smekt på mig . Vill inte nämna några namn om vilka detta va men dom som va där vet ju !!!

Nu ska jag och älsklingen och lilla Dani + hennes bebis gå och lägga oss , natti natti <3

Bebis = hennes pipleksak

Fotograf sökes !

Någon som vet en bra fotograf/eller bara någon som tar fina bilder ?

Hade velat ha lite fina bilder på mig , Johan och magen :)


present ?

Kom nyss hem från mamma och pappa blev en promenad bort dit efter jag hade duschat , gud va varmt de är ute men jag ska inte klaga har de hellre varmt ute är kallt :) Nu ska jag slappa lite i soffan innan jag ska börja fixa kvällens frisyr och sminkning , kommer kanske en bild sen med hur resultatet blir . Kom på en sak innan har inte köpt någonting till Sara :/ har helt glömt bort de , vad kan man köpa till någon som fyller 20 ? Ska äta middag hos älsklingens föräldrar sen vid 6 med så blir lite farande fram och tillbaka ikväll , men så kan de bli ibland :)

Grattis snäckan

Sitter just nu framför tvn och kollar på älskling jag krympte barnen som visas på 5an :) ska alldeles strax duscha och börja fixa mig för att åka till sara som fyller 20 idag :) Grattis snäckan ! Men innan jag ska dit ska jag förmodligen bort till mamma och pappa en runda . Igår så åkte jag och älsklingen ut till hans föräldrar och spelade familje spel med emil och rebecca , de är johans bror och hans flickvän , dom bor egentligen i Helsingborg så får ta och passa på medans dom är hemma :)

storstädning

Har börjat stor städa här hemma har gjort stora badrummet men ryggen håller på att svika mig redan så ska ta en pause nu är det tänkt och måla lite :) så får jag fortsätta sen när johan kan hjälpa mig :)

:P

Sitter just nu i soffan och väntar på att älsklingen ska komma hem med mjölk och pålägg, han fick låna mitt kort för att han skulle göra de igår , men de glömde han så han fick köra nu på lunchen men tur är att han inte jobbar många sekunder från affären :) tack för att du är så snäll älskling hade gjort de själv om jag hade haft mitt kort :P

Dani har blivit jätte jobbig hon har blivit skendräktig så hon tror att hennes pipleksak är hennes bebis så hon ska ha med sig sen överallt och sitter och gnyr efter den .

Nu har baby varit här så nu blir det äta lite sen får jag se va dagen har att erbjuda ska också kolla om pappa har tid att ut och köra en sväng med mig :)

RSS 2.0